Carnavalskoorts hoogste in Brabants Boxmeer

Den Bosch ('Oeteldonk') meest carnavalsgekke stad van Nederland

ARNHEM, 20130131 -- Het Brabantse Boxmeer is het meest in de ban van carnaval, zo blijkt uit onderzoek van Beslist.nl. De vergelijkingswebsite onderzocht zoekgedrag naar carnaval-gerelateerde producten. Naast Boxmeer werd ook in de -eveneens Brabantse- plaatsen Raamsdonksveer en Cuijk een zeer hoge carnavalskoorts gemeten.

De dertig plaatsen waar men het meeste met carnaval bezig lijkt te zijn, bevinden zich vrijwel allemaal in de zuidelijke provincies. Enkel Den Helder (Noord-Holland) en Oldenzaal (Overijssel) zijn uitzonderingen hierop.

Grote steden
Bij grote steden, met meer dan 100.000 inwoners, is de Brabantse hoofdstad Den Bosch koploper. Het Limburgse Maastricht en Gelderse Nijmegen volgen, terwijl ook Tilburg en Breda in de top-vijf staan.

Provincies
De drie meest carnavalsgekke provincies zijn Noord-Brabant, Limburg en Gelderland, op gepaste afstand gevolgd door Utrecht en Overijssel. In Flevoland, Drenthe en vooral Friesland is men het minst bezig met carnaval.

Onderzoeksmethode
Beslist.nl analyseerde de herkomst van bezoekers op pagina's met carnavalsproducten op de website, die maandelijks ongeveer zes miljoen bezoekers ontvangt. Hiervoor werden statistieken van de afgelopen drie jaar gebruikt. Deze gegevens werd afgezet tegen het inwoneraantal van deze plaatsen, die minimaal 20.000 inwoners dienden te hebben. Op basis hiervan werd een 'carnavalsscore' berekend.

De volledige onderzoeksresultaten zijn te vinden op http://www.beslist.nl/info/carnaval_2013_beslistnl.html

beslist.nl

plaats:
ARNHEM

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234