Voetbaltrainer in Paraguay zeer beperkt houdbaar

31-01-2013

P e r s b e r i c h t

Voetbaltrainer in Paraguay zeer beperkt houdbaar
Braziliaanse Serie A-clubs ontslaan hun trainer 6 keer sneller dan Engelse Premier League clubs

Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek van de website www.coachworldranking.com dat de trainerswisselingen in 39 landen analyseerde. Onderzocht is het aantal aangestelde hoofdtrainers per club in de hoogste voetbal divisie binnen één seizoen. Het onderzochte seizoen is 2011 - 2012. In het geval de competitie binnen hetzelfde kalenderjaar verspeeld werd, zoals onder meer in Brazilië, is het seizoen 2012 genomen.

In totaal hebben 628 clubs voor ruim 10.800 competitiewedstrijden 1.064 hoofdtrainers aangesteld. Het verschil in 'trainerverbruik' tussen de landen is opmerkelijk. In het oog springt dat 20 Braziliaanse clubs niet minder dan 45 hoofdtrainers versleten, terwijl de 20 clubs uit de Engelse Premier League slechts 24 hoofdtrainers nodig hadden. In Brazilië werden 25 contracten voortijdig ontbonden, in Engeland slechts 4.

Paraguay is de onbetwiste wereldkampioen op dit gebied: 35 trainers op 12 clubs. Het laagste aantal trainers werd gesignaleerd in de MLS, de voetbalcompetitie in de Verenigde Staten, met 21 trainers voor 19 clubs. Wat verder opvalt zijn een hoog cijfer voor Argentinië met 43 trainers op 20 clubs en de beperkte houdbaarheid van trainers in enkele Europese landen, zoals Roemenië met 42 trainers op 18 clubs en Servië met 37 trainers op 16 clubs.

In de Nederlandse eredivisie haalden 6 hoofdtrainers het einde van het seizoen niet. Met deze score van 24 hoofdtrainers op 18 clubs eindigt Nederland pas op de 32ste plaats op de ranglijst. Zij komt daarmee in de groep van landen waar een aangestelde hoofdtrainer nog een redelijke bestaanszekerheid heeft.

Het totale overzicht wordt gegeven in de bijgevoegde appendix 'Football Coach Turnover Index'.

www.coachworldranking.com en www.clubworldranking.com worden gepubliceerd door het in 2010 in Nederland opgerichte Institute of Football Coaching Statistics.

Geplaatst in:

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met
Frank Verweijen
+31 613 739 902
Frank.Verweijen@ifcstat.com

Coachworldranking.com

plaats:
Oudehorne

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234