Samenwerkende ouderen (CSO): "Statistieken liegen en Asher weet dat"

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) doet het in zijn brief aan de Tweede Kamer van dinsdagavond 28 januari 2013 voorkomen of ouderen in gelijke mate de klos zijn. "Met statistiek is alles naar je hand te zetten, maar kloppen doet het niet", volgens de koepel van ouderenorganisaties NOOM, NVOG, PCOB en Unie KBO. Het vertrouwen dat het kabinet ouderen in gelijke mate laat meebetalen aan de crisis, is door deze brief tot onder het vriespunt gezakt.

"Gepensioneerden die deze maand hun salarisstrook vergelijken met die van werkenden weten het zeker: gepensioneerden hebben minder inkomen, werkenden krijgen meer of blijven gelijk. Dat gaat niet over statistiek, maar over harde euro's'."

De CSO, koepel van migrantenorganisatie NOOM, gepensioneerdenorganisatie NVOG, de protestantse organisatie PCOB en de katholieke organisatie Unie KBO, heeft op een rijtje staan wat er allemaal nog aankomt als de plannen van Rutte II doorgaan. Dat is niet mis En dit is pas het begin. Bij de PCOB en bij de Unie KBO komen opeens veel meer signalen binnen van leden die de maatregelen aan den lijve ondervinden. Zij zien de inkomsten in januari al dalen en weten dat 1 april de volgende klap kan vallen. Nog los van het gevolg voor zorgkosten en de nieuwe belastingmaatregelen, waardoor ouderen ook onevenredig worden getroffen. En dan moet 2014, 2015 en 2016 nog komen.

Het NOOM, de NVOG, de PCOB en de Unie KBO werken al bijna 60 jaar samen en zullen dat de komende maanden ook doen om het tij te keren en te strijden voor solidariteit tussen generaties, tussen gezond en ziek en tussen arm en rijk.

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met:
Unie KBO: Arno Heltzel (073 612 34 75)
PCOB: Johan Bakker (06 101 809 31)
NVOG: Jaap van der Spek (06 22 44 51 40)
NOOM: Fred May (06 53 55 48 18)

CSO (Centrale Samenwerkende Ouderenorganisaties)

plaats:
Utrecht
website:
www.ouderenorganisaties.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234