Essent geeft met sponsoring KWF Kankerbestrijding energie voor leven

Essent en KWF Kankerbestrijding trekken samen ten strijde tegen kanker. Essent ondersteunt een wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op het verminderen van vermoeidheid bij kankerpatiënten die optreedt als gevolg van de oncologische behandelingen.

Over het onderzoek
Vermoeidheid is één van de belangrijkste symptomen die de kwaliteit van leven aantast. Ongeveer de helft van de patiënten met kanker heeft last van ernstige vermoeidheid. Als gevolg van sterk verbeterde oncologische behandelingen kunnen mensen in Nederland jarenlang met kanker leven. Als genezing niet meer mogelijk is, zijn levensverlenging en het behoud van kwaliteit van leven de doelen van de behandeling. Met het onderzoek dat Essent financieel mogelijk maakt hopen de onderzoekers een effectieve behandeling voor vermoeidheid op termijn te bieden. Kortom; met dit onderzoek geeft Essent energie aan kankerpatiënten in hun laatste levensfase.

Essent verbindt zich met de financiering van dit onderzoek voor tenminste een jaar aan KWF Kankerbestrijding. Naast invulling geven als sponsor van wetenschappelijk onderzoek, ondersteunt Essent KWF Kankerbestrijding in het werven van nieuwe collectanten, het uitdragen van preventie boodschappen en in passende events en campagnes.

Bijzondere samenwerking
Twee medewerkers van Essent, persoonlijk geconfronteerd met de ziekte kanker, overtuigden het management in het energiebedrijf om zich te verbinden aan het goede doel KWF Kankerbestrijding. Al tijdens de eerste verkennende gesprekken zagen beide partijen de gemene deler: energie. Erwin van Laethem, CEO van Essent: "De motivatie van Essent is ontstaan vanuit de genen van het bedrijf, de eigen medewerkers. Velen hebben direct of indirect te maken gehad met deze vreselijke ziekte. Het bieden van financiële ondersteuning aan onderzoekers is dan ook een logische keuze voor Essent. Essent levert energie, elke dag weer. En nu levert Essent zelfs extra aan KWF, om de strijd tegen kanker te steunen: energie voor het leven."

Sta op tegen kanker
Al eerder participeerden een groot aantal klantadviseurs van Essent in het tv-programma 'Sta op tegen Kanker' om donateurs te werven. KWF Kankerbestrijding en Essent gaan nu een stap verder en gaan een samenwerking aan waarbij Essent haar huidige en toekomstige medewerkers en klanten de mogelijkheid biedt een bijdrage te leveren aan kankerbestrijding.

KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding wil kanker zo snel mogelijk terugdringen en onder controle brengen. We zijn er voor mensen die leven met kanker en de mensen die met hen samenleven. Daarom financieren we kankeronderzoek, geven we voorlichting en ondersteunen we patiënten. Om dit mogelijk te maken werven we fondsen en gaan we samenwerkingen aan. Ons doel is: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. KWF Kankerbestrijding ontvangt geen subsidie van de overheid en zoekt daarom de samenwerking met het Nederlandse publiek- en bedrijfsleven.

voor vragen kunt u contact opnemen metL

Woordvoerder KWF Kankerbestrijding Stan Termeer M + 31 651990227 T 020-5700538
Woordvoerdster Essent Bonna van Schijndel. M +31 615896623

KWF Kankerbestrijding

plaats:
AMSTERDAM/'S-HERTOGENBOSCH
website:
http://www.kwfkankerbestrijding.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234