Jeugdwaterschap staat stil bij Watersnoodramp 1953

Aanstaande vrijdag 1 februari bezoekt het Jeugdwaterschap het gebied van waterschap Hollandse Delta. Het Jeugdwaterschap bestaat uit 22 jongeren tussen de 12 en 18 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigen.

Jeugddijkgraaf Thomas Oosterhuis: "Wij willen onze leeftijdgenoten interesseren voor het waterbeheer in Nederland. De watersnoodramp in 1953, toen onze ouders nog niet eens waren geboren, toonde het grote belang aan van veilige dijken en goed waterbeheer. Wij hoeven ons nu gelukkig geen zorgen te maken over onze veiligheid, maar als je ziet wat er in de landen om ons heen gebeurt, is dit niet zo vanzelfsprekend."

De jongeren maken vrijdag een bustour door het werkgebied van Hollandse Delta. De aandacht zal uitgaan naar de herdenking van de watersnood. Zo bezoeken zij de voormalige Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen, destijds rampgebied. Vervolgens brengen zij een bezoek aan basisschool De Dubbeldekker in Numansdorp, waar leerlingen op dat moment een les krijgen over de Ramp met behulp van lesmateriaal dat door het waterschap Hollandse Delta is ontwikkeld.

Geplaatst in:

Van 13.00-14.00 uur zal het jeugdbestuur aanwezig zijn op OBS De Dubbeldekker te Numansdorp om de leerlingen te helpen bij hun activiteiten rondom het lesmateriaal.

Wij nodigen uw redactie van harte uit om deze les bij te wonen. Ook is er gelegenheid voor een interview met de jeugddijkgraaf of een andere jeugdwaterschapper.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joop de Jager

Email: j.dejager@zuiderzeeland.nl M 06 11324194

Unie Van Waterschappen

plaats:
Den Haag
website:
http://www.uvw.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234