Spaar mee. Geef een koe voor Malawi.

Spaar mee! Een koe voor Malawi!

Ieder jaar steunt Zuiver Zuivel een goed doel. Na de voorgaande succesvolle spaaracties met ontwikkelingsorganisatie Heifer Nederland gaat Zuiver Zuivel dit jaar koeien sparen voor Malawi. In samenwerking met Heifer willen wij een groot aantal boerinnen in Malawi, waaronder Gladys die op de actieverpakkingen staat, een koe schenken. Met deze actie krijgen gezinnen de kans op een betere toekomst en de mogelijkheid om uit de vicieuze cirkel van armoede te treden.

Spaaractie
Vanaf 28 januari 2013 zal op alle kartonverpakkingen van Zuiver Zuivel onder de houdbaarheidsdatum een actiecode worden geprint. Consumenten kunnen de actiecodes verzamelen en via de actiewebsite www.actie.zuiverzuivel.nl invoeren op een digitale spaarkaart. Bij het invullen van iedere actiecode wordt een stukje van een koe gevuld. Een complete koe bestaat uit 20 stukjes. Wanneer de koe compleet is doneert Zuiver Zuivel e 2,- voor een koe voor Malawi. De spaaractie loopt tot en met 15 mei 2013, actiecodes worden tot eind april op de verpakkingen geprint. Een aantal Zuiver Zuivel producten zijn voorzien van een special actiepaneel, te weten: Demeter halfvolle melk, volle melk, karnemelk en Yomio en EKO halfvolle en volle melk. Op deze actieverpakkingen zal de actie duidelijk worden uitgelegd.

Geld retour actie
Iedere consument die meespaart kan dus bijdragen aan het welzijn van de bevolking in Malawi. Tevens kan de consument na een volgespaarde koe meedoen aan een geld terug actie en zo gratis een Zuiver Zuivel product proberen.

Het verhaal van Gladys Chamoto
Gladys Chamoto is een prachtige jonge vrouw. Ze is getrouwd met Lewis Bongani Chamoto en samen hebben zij twee dochters, Efrida (2 jaar) en Patience (1 jaar 9 mnd). Ze wonen in het dorp Gomani in het Mchinji District van Malawi. Hun enige inkomstenbron is de opbrengst van de verkoop van gewassen zoals mais en aardappelen die ze verbouwen op hun land. Als dit zo door gaat kunnen ze later het schoolgeld van hun kinderen niet betalen.
Op 25 november 2011 ontvingen vrouwen in een nabijgelegen dorp melkkoeien van Heifer. Gladys heeft gezien dat door de komst van die koeien de gezinnen van de vrouwen nu dagelijks verse melk hebben. Slechts enkele maanden na de komst van hun koeien konden de vrouwen al melk gaan verkopen. Hierdoor stegen hun inkomsten al snel. De mest van de koeien gebruiken ze op het land waardoor die productie ook snel is toegenomen. Door het zien van deze fantastische resultaten hebben Gladys en haar man zich aangesloten bij deze melkveehouders groep. Zij hopen op deze manier met de hulp van Heifer ook een toekomst met voedsel- en inkomenszekerheid op te bouwen, net zoals hun mede groepsgenoten.

Heifer
Heifer Nederland leidt arme Afrikaanse gezinnen op tot boeren en boerinnen en geeft hen koeien, geiten of kippen. Daarmee kunnen zij zelf hun voeding en inkomen voorgoed verbeteren en een onafhankelijke toekomst opbouwen. De gezinnen ontvangen dieren omdat deze gezonde voeding zoals melk, vlees en eieren geven, maar ook vruchtbare mest voor op het land. De verkoop van deze producten levert een extra inkomen op. Hiervan gaan kinderen weer naar school en worden ziekenhuisrekeningen betaald. De gezinnen die deelnemen aan een Heifer project ontvangen het dier als een 'levende lening'. Dit betekent dat het gezin het eerstgeboren kalfje of lammetje weer doorgeeft aan een volgend gezin. Zo veranderen zij van dankbare ontvangers in trotse gevers. Heifer Nederland is in 1999 opgericht en heeft sindsdien al ruim 19.000 gezinnen hét steuntje in de rug gegeven naar een onafhankelijke toekomst

Geplaatst in:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of vragen omtrent deze actie kunt u contact opnemen met Edwin Crombags via e-mail: edwin.crombags@frieslandcampina.com of telefonisch 072-5057033 // 06-28534576

Voor meer informatie of vragen omtrent Heifer kunt u contact opnemen met Eva Geensen via e-mail: eva@heifer.nl of telefonisch 0165-520 123

Ecomel

plaats:
Limmen
website:
http://www.ecomel.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234