Ellemiek Pauwels beste leerling-verpleegkundige Zuid-Nederland

Vandaag vond bij Leeuwenborgh Opleidingen in Maastricht de tweede regionale voorronde plaats van de Calibris ZorgTopper-wedstrijd. Vijf studenten namen het tegen elkaar op om de beste leerling-verpleegkundige te worden van Zuid Nederland. Mieke Damsma (wethouder Onderwijs - Maastricht) mocht aan het eind van de dag de winnaar bekendmaken: Ellemiek Pauwels, van Leeuwenborgh Opleidingen. Zij mag over twee maanden meedoen aan de finale tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam (14-16 maart). De winnaar van Skills Masters verdient de eretitel 'ZorgTopper 2013', en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens WorldSkills in Leipzig (2-7 juli 2013).

Prima studenten
Alle kandidaten in Maastricht moesten een rollenspel spelen met een kortademige longpatiënt. Deze rol werd met verve gespeeld door Lotusslachtfoffer Wil Klonen uit Heerlen (Lotus= landelijke opleiding tot uitbeelding slachtoffer). De studenten kregen vlak voor aanvang de casus te zien om zich in te leven in de patiënt. De jury lette met name op de verzorgende vaardigheden van de kandidaten en op aspecten als communicatie, samenwerking en vakkennis. Het viel juryvoorzitter Hans Falkmann (docent verpleegkunde ROC RijnIJssel- Arnhem) op dat de studenten in staat waren sociaal emotionele aspecten met de zorgvrager te bespreken, maar nog wat jong zijn voor een echt gesprek: "Studenten vervallen over het algemeen snel in een vraag-antwoord spel. Dat past ook helemaal bij hun leeftijd en is een prima uitgangspositie voor het volgende leerjaar."

Skills Masters en WorldSkills
Ellemiek mag zoals gezegd meedoen aan Skills Masters, hét beroepskeuze-evenement van Nederland. Gericht op leerlingen uit het vmbo en mbo die zich oriënteren op een opleiding of beroep. Skills Masters vindt plaats in Ahoy, Rotterdam, van 14-16 maart. Tijdens dit evenement vindt de finale van ZorgTopper 2013 plaats. De winnaar wordt zaterdag 16 maart bekend gemaakt. Hij of zij mag zich een jaar lang "Zorgtopper 2013" noemen en wordt in de zomer uitgezonden naar Worldskills, dat van 2-7 juli 2013 plaatsvindt in Leipzig, Duitsland. Alle informatie is terug te vinden op www.zorgtopper.nl .

Werken in de Zorg
Calibris organiseert de ZorgTopper-wedstrijd met als doel het werken in de zorg te promoten. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de verwachte tekorten in de zorg is het belangrijk om leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.

Kenniscentrum Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk
Contactpersoon: Lex Eschauzier
Manager Marketing & Communicatie
T 030 - 750 1160 / 06 - 51 60 63 86
E l.eschauzier@calibris.nl
W www.calibris.nl

Calibris

plaats:
Bunnik
website:
http://www.calibris.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234