Werkzoekende wil graag studeren voor (nieuwe) baan

Groningen, 24 januari 2013 - Maar liefst 91% van de werkzoekenden geeft aan graag te willen studeren voor een (nieuwe) baan. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlands grootste gratis vacaturesite Jobbird.com op basis van een enquête onder werkzoekenden. 91% van de werkzoekenden wil met plezier een cursus doen voor een (nieuwe) baan. 30% van deze groep geeft wel aan dat zij hier alleen toe bereid zijn, wanneer de werkgever deze cursus betaalt. 7% wil misschien iets aan bijscholing doen en 1% van de werkzoekenden is geheel niet bereid een cursus te volgen.

Flexibel
"Als werkzoekende moet je tegenwoordig extreem flexibel zijn. Als dat betekent dat je een cursus moet doen om je kennis uit te breiden, grijpen velen die kans met beide handen aan. En dat is erg positief in deze tijden, waarbij enerzijds enorme hoeveelheden mensen zonder werk zitten, en anderzijds er nog steeds tekorten zijn in bepaalde branches. Bij- en omscholing zijn dus noodzakelijk. Zo zijn er alleen al in de techniek 150.000 mensen tekort. " aldus Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com. "Uit dit onderzoek blijkt wel dat werkzoekenden graag alles doen voor een (nieuwe) baan, zelfs als zij die cursus zelf zouden moeten betalen. En dat is een verstandige keuze, omdat het alternatief een leven lang werkloos kan zijn."

Over Jobbird.com
Jobbird.com, de grootste gratis vacaturebank van Nederland, met meer dan 42.500 vacatures van meer dan 10.000 Nederlandse bedrijven, is een initiatief van Jan-Peter Cruiming, tevens oprichter van NationaleVacaturebank.nl dat hij in 2004 verkocht aan VNU Media. Hij is onder andere auteur van 'Matchen tussen droom en daad', een ondernemersbiografie waarin hij (startende) ondernemers adviseert en zijn hoogte- en dieptepunten deelt. Jan-Peter Cruiming is ook initiator van het
RTL-programma Droombaan voor 1 Dag, waarbij kandidaten voor één dag hun droombaan mogen uitoefenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wendy Oude Veldhuis (wendy@jobbird.com). Telefonisch: (0)50 - 318 10 45.

Jobbird.com

plaats:
Groningen
website:
http://www.jobbird.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234