Eurojackpot van 29 miljoen euro valt vrijdag gegarandeerd

Rijswijk, 24 januari 2013 - Het Europese kansspel Eurojackpot keert aanstaande vrijdag 25 januari de jackpot van circa 29 miljoen euro gegarandeerd uit: dat is op dit moment de hoogste jackpot in Nederland.

De jackpot wordt normaalgesproken alleen uitgekeerd aan de persoon (of personen) met vijf getallen en twee bonusgetallen goed. Als niemand op vrijdag 25 januari 2013 alle getallen goed heeft, dan gaat de Jackpot naar de persoon (of personen) met vijf getallen en één bonusgetal goed. Dit gaat door totdat in een prijsklasse één of meerdere winnaars zijn.

Over Eurojackpot
Eurojackpot is een Europees kansspel dat sinds 23 maart 2012 iedere vrijdag een trekking heeft. Eurojackpot wordt momenteel in acht landen verkocht: Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Italië, Nederland, Slovenië en Spanje. Vanaf 1 februari 2013 komen daar zes landen bij: IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden. Bij Eurojackpot geldt dat als de jackpot twaalf achtereenvolgende trekkingen niet valt, deze bij de dertiende trekking gegarandeerd wordt uitgekeerd. Aanstaande vrijdag is het de laatste keer dat dit voorkomt. In 2012 keerde Eurojackpot ruim 224 miljoen euro uit aan prijzengeld uit, aan ruim 12,5 miljoen winnaars. De jackpot viel vier keer, waarvan de hoogste prijs van 27,5 miljoen euro werd uitgekeerd in Duitsland. Een lot kost 2 euro en is verkrijgbaar in de winkel of online. Kijk voor meer informatie op www.eurojackpot.nl.

De Lotto
Binnen Nederland wordt Eurojackpot georganiseerd door De Lotto. Alle opbrengsten in Nederland komen, na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.

Roos Chaudron, telefoon: 070 - 32 16 321 / 06 - 57 93 85 34 of e-mail: chaudron@delotto.nl

De Lotto

plaats:
Rijswijk
website:
http://www.delotto.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234