Piet Hein Eek ontwerpt ontmoetingsplek voor bewoners

Bewoners Drents Dorp krijgen een nieuw hoofdkwartier onder viaduct

Buurtbewoners van de voormalige Philips arbeidersbuurt Drents Dorp openden woensdag 23 januari jl. hun eigen hoofdkwartier. De groot onderhoudswerkzaamheden in hun buurt gaan starten. Het hoofdkwartier is bedoeld als ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Van hier uit wakkeren de Drents Dorp Angels de sociale activiteiten aan om de cohesie in de buurt te versterken. Het hoofdkwartier staat onder een viaduct en is gebouwd van oude ramen en deuren. Het is ontworpen door 'buurman' Piet Hein Eek.

De gemeente Eindhoven en woningcorporatie Woonbedrijf startten in 2011 met de wijkvernieuwing in het oostelijk deel van Drents Dorp. De wijk is destijds gebouwd door Philips om arbeiders uit Drenthe onderdak te bieden. De buurt ligt vlakbij de voormalige fabrieksterreinen Strijp-S en Strijp-R.
Een belangrijk onderdeel van de wijkvernieuwing is het versterken van de sociale cohesie tussen buurtbewoners. Woonbedrijf werkt hiervoor succesvol samen met drie 'social designers': de Drents Dorp Angels. Zij zijn het gesprek aangegaan met de buurtbewoners en hebben samen met bewoners inhoud gegeven aan het programma van eisen voor het groot onderhoud aan de woningen. 'Angel' Wikke Peters: "Steeds meer mensen doen mee aan de sociale activiteiten, workshops, exposities, vergaderingen en natuurlijk feestjes die de buurtbewoners zelf organiseren. Fijn dat we daar zo'n fantastisch mooie grote ruimte voor krijgen".

Entree voor de wijk
Het hoofdkwartier ligt onder een viaduct, het zogenaamde Strijp's bultje. Een plek die door velen als onveilig en vies werd ervaren. Voor Woonbedrijf is het doel van het hoofdkwartier dan ook meer dan het toevoegen van een ontmoetingsruimte alleen. Angelique Bellemakers, districtsmanager bij Woonbedrijf: "Met het beeldbepalende bouwwerk, de extra verlichting, de groene wand en echt gras om op te parkeren zal iedereen dit deel van de wijk straks anders beleven. Een entree die Drents Dorp verdient."

Bewoners hebben zelf de spectaculaire openingsact bedacht. Mary Fiers, Wethouder van Wonen, Wijken, Ruimte en Burgerparticipatie en Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf waren bij de opening aanwezig. Beiden vinden het hoofdkwartier van Piet Hein Eek "een prachtige opsteker voor alle bewoners die zich vrijwillig inzetten voor de buurt."

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Woonbedrijf, Hannie de Groot, communicatieadviseur, telefoon 06 517 03 123
h.degroot@woonbedrijf.com

www.woonbedrijf.com
www.drentsdorp.nl
www.facebook.com/drentsdorp

Woonbedrijf

plaats:
Eindhoven
website:
http://www.woonbedrijf.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234