SchooltasApp wint innovatieprijs

SchooltasApp van dé educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff is de winnaar van de publieksprijs innovatieroute van de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2013 in de categorie voortgezet onderwijs. De innovatieprijs is de publieksprijs voor de meest vernieuwende onderwijsinnovatie.

De NOT is de grootste vakbeurs voor onderwijsprofessionals in Nederland. Eén van de doelstellingen van de NOT is het aan een breed publiek laten zien van nieuwe ontwikkelingen voor het onderwijs in Nederland. Het vernieuwende karakter, de praktische toepasbaarheid en gebruiksvriendelijkheid gaven voor de vakjury eerder de doorslag bij de nominatie van SchooltasApp voor de innovatieprijs.

"Wij zijn erg blij met het feit dat Schooltas door het publiek is verkozen tot het meest innovatieve product van 2013 in de categorie voortgezet onderwijs. Meer erkenning kun je niet krijgen. Schooltas is twee jaar geleden in samenwerking met docenten ontwikkeld en wordt ook nu nog steeds getoetst en doorontwikkeld. Op deze manier kunnen we ook in de toekomst het beste uit élke leerling halen. Schooltas is dus geen eindpunt, maar een startpunt. Deze prijs geeft aan dat we op de goede weg zitten", aldus Roel Bakker, directeur-uitgever ThiemeMeulenhoff.

Succes van Schooltas
Schooltas is ontwikkeld voor die docenten in het Primair, Voortgezet en Beroeps Onderwijs, die op een innovatieve manier digitaal willen lesgeven. Schooltas wordt op dit moment gebruikt door 56 scholen en 7.000 leerlingen. Het unieke aan Schooltas is dat alle vertrouwde lesboeken en schriften van ThiemeMeulenhoff, maar ook bijvoorbeeld de complete biologie methode 10voorBiologie en Grieks en Latijn van uitgeverij Hermaion, digitaal in Schooltas beschikbaar zijn. Naast de bestaande content kan eigen content van docenten en leerlingen worden toegevoegd en gedeeld worden door het plaatsen van 'prikkers'. Op deze manier ontstaat er een interactieve manier van lesgeven. Door het klassikaal en individueel werken met Schooltas stimuleert de docent de talentontwikkeling van élke leerling met als uiteindelijk resultaat het verhogen van de (individuele) leeropbrengsten.

Schooltas is beschikbaar voor een iPad, laptop, PC of tablet. Meer informatie: www.schooltas.net

Meer informatie kunt u inwinnen bij:
Antoinette de Ridder
Commercieel Directeur
M: 06 52 02 75 66
E: a.de.ridder@thiememeulenhoff.nl

Sabine Dekker
Corporate Communicatieadviseur
T: 033- 448 35 36
E: s.dekker@thiememeulenhoff.nl

Over ThiemeMeulenhoff
ThiemeMeulenhoff is dé educatieve mediaspecialist en levert educatieve oplossingen voor het Primair Onderwijs, het Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs en Hoger Onderwijs. Deze oplossingen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de onderwijsmarkt en dragen bij aan verbeterde leeropbrengsten en individuele talentontwikkeling. Samen met docenten haalt ThiemeMeulenhoff het beste uit élke leerling. Meer informatie: www.thiememeulenhoff.nl.

ThiemeMeulenhoff

plaats:
Amersfoort
website:
http://www.thiememeulenhoff.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234