Nieuw Bommelverhaal - Heer Bommel en de Pas-Kaart

Na ruim 26 jaar verschijnt er weer een compleet nieuw Bommelverhaal: Heer Bommel en de Pas-Kaart. Het verhaal is gebaseerd op het onvoltooide Bommelverhaal Tom Poes en de paskaarten.

Het nieuwe Bommelverhaal zal vanaf maart 2013 worden voorgepubliceerd in VertrekNL, het glossy magazine over wonen in het buitenland. In het verhaal Heer Bommel en de Pas-Kaart gaan Olivier B. Bommel en Tom Poes op zoek naar het land waar het gras altijd groener is.

Het nieuwe Bommelverhaal is het gevolg van de in 2012 verschenen Bommelglossy. Dick Matena tekende voor deze glossy het omslag en diverse illustraties. Door het succes van de Bommelglossy, de 1e oplage van 25.000 exemplaren was in een paar weken uitverkocht, is er besloten samen met Matena een nieuw Bommelverhaal te maken.

Dick Matena (69), jarenlang striptekenaar voor de Toonder Studio's en officiële opvolger van Marten Toonder, ziet het nieuwe verhaal als een klassiek Bommelverhaal. "Het is een typisch Toonder universeel thema - het denken dat het elders beter is."

Ook volgens Willem Feltkamp, projectmanager bij de Toonder Compagnie, is dat de kracht van de Bommelverhalen: "De thema's zijn van alle tijden. Toonder koos thema's die zeker de komende twee eeuwen alleen nog maar relevanter zullen worden."

Heer Bommel reageert:
"Soms staat men paf en uit men sprakeloos zijn verbazing omdat woorden te kort schieten. Jaren heb ik vanaf de openhaard, gehuld in kamerjas, nadagen machteloos moeten toezien hoe banken instortten, politici tot op het bot gepeild werden, en pauwen en witte mannen van hoge torens bliezen, terwijl de wereld maar doordraaide zodat het me vaak zwaar te moede werd. Waar moet dat heen? dacht ik dan, totdat bleek dat menigeen zonder mijn bestaan de zin verloren had en zich verenigde in een Bommelglossy die uit de winkels puilde en de roep om mijn terugkeer mij van heinde en ver om de oren vloog. Een Bommel weet dan wat hem te doen staat, want al zijn normen en waarden ver te zoeken, hij vindt ze! Tot binnenkort dus, vrienden en vriendinnen."

De Bommelglossy en VertrekNL magazine worden uitgegeven door uitgeverij Personalia. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uitgever Seb van der Kaaden via (0595) 57 72 17 of (06) 340 990 94. Meer informatie kunt u ook vinden op www.bommelglossy.nl en www.vertreknl.nl.

VertrekNL

plaats:
Leens
website:
http://www.vertrek.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234