Welke leerling-verpleegkundige mag zich de beste van de regio noemen?

'Leeuwenborgh Opleidingen organiseert samen met Calibris regionale voorronde 'ZorgTopper 2013'

Op zaterdag 26 januari vindt bij Leeuwenborgh Opleidingen in Maastricht de regionale voorronde plaats van de Calibris ZorgTopper-wedstrijd. Tijdens deze beroepenwedstrijd nemen zeven studenten van Leeuwenborgh Opleidingen het tegen elkaar op om de beste leerling-verpleegkundige te worden van de regio. De regionale winnaar doet mee aan de nationale finale tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam. Hij of zij maakt kans op de titel ‘ZorgTopper 2013’, een eretitel die de beste leerling-verpleegkundige van Nederland gedurende een heel jaar mag voeren. De Zorgtopper 2013 wordt uitgezonden naar WorldSkills in Leipzig (2-7 juli 2013). De prijs voor de regionale winnaar uit Maastricht wordt uitgereikt door Mw. Mieke Damsma, wethouder Onderwijs Maastricht.

Regionale voorrondes
Alle kandidaten spelen een realistische casus waarin zij hun vaardigheden laten zien aan een jury.
De opdracht die de kandidaten tijdens de voorronde uitvoeren, gaat met name om het verlenen van basiszorg, waarbij door de jury gelet wordt op aspecten als communicatie, samenwerking en vakkennis. De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit het onderwijs en het werkveld. Er vinden in Nederland vijf regionale voorrondes plaats. Alle informatie is te vinden op www.zorgtopper.nl. De winnaars van de voorrondes doen mee aan de landelijke finale tijdens Skills Masters in Rotterdam.

Skills Masters en WorldSkills
Skills Masters is hét beroepskeuze-evenement van Nederland. Gericht op leerlingen uit het vmbo en mbo die zich oriënteren op een opleiding of beroep. Het vindt plaats in Ahoy, Rotterdam, van 14-16 maart. Tijdens dit evenement vindt de finale van ZorgTopper 2013 plaats. De winnaar wordt zaterdag 16 maart bekend gemaakt. Hij of zij mag zich een jaar lang “Zorgtopper 2013” noemen en wordt in de zomer uitgezonden naar Worldskills, dat van 2-7 juli 2013 plaatsvindt in Leipzig, Duitsland.

Werken in de Zorg
Calibris organiseert de ZorgTopper-wedstrijd met als doel het werken in de zorg te promoten. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de verwachte tekorten in de zorg is het belangrijk om leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.

Kenniscentrum Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Geplaatst in:

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk
Contactpersoon: Lex Eschauzier
Manager Marketing & Communicatie
T 030 - 750 1160 / 06 - 51 60 63 86
E l.eschauzier@calibris.nl
W www.calibris.nl

Leeuwenborgh Opleidingen
Contactpersoon: Peter Hameleers
Docent Verpleegkunde Leeuwenborgh Opleidingen
08800- 15480 / mob: 0618955735

Wilt u aanwezig zijn bij de wedstrijd of de prijsuitreiking bijwonen? Neem dan contact op met Peter Hameleers. De prijsuitreiking vindt om 15.30 uur plaats bij het Leeuwenborgh Opleidingen, Sibemaweg 20,
6224 DC Maastrich


Meer informatie:
www.zorgtopper.nl
www.skillsmasters.nl
www.worldskills-team.nl

Calibris

plaats:
Maastricht
website:
http://www.calibris.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234