Professionele developers omarmen de Global Game Jam

Utrecht, 22 januari 2013 - Meer dan 500 gamedevelopers uit Nederland doen komend weekend (25 t/m 27 januari) mee aan de Global Game Jam. Daarmee is het record van vorig jaar aan flarden. Onder de deelnemers bevinden zich ruim 150 professionals met een baan of eigen bedrijf, bovenop het hoge aantal ambitieuze studenten. Volgens mede-organisator Dutch Game Garden toont dit aan hoezeer de Global Game Jam is uitgegroeid tot een begrip onder Nederlandse gameontwikkelaars.

In Amsterdam doen medewerkers mee van de studio's Guerrilla Games (bekend van o.a. de Playstation-hit Killzone) en Vanguard Games (Greed Corps, Gatling Gears). In Hilversum, Breda, Leeuwarden en Enschede zijn professionele gamedesigners aanwezig van o.a. Little Chicken, Nixxes, Vertigo Games, Codeglue, Grendel Games, Monkeybizniz en E-Semble.

De Global Game Jam is een wereldwijd evenement waarbij teams van spellenmakers in slechts 48 uur een volledige videogame bouwen. Tijdens de Global Game Jam ontstaan nieuwe bedrijven wanneer een spel zo goed bevalt dat de makers besluiten de titel samen verder te ontwikkelen. Dat leverde in het verleden commerciële games op als Catch-22 en Resonance.

Nieuw voor Nederland is dat deelnemers hun eigen vorderingen actief vastleggen met hun mobiele telefoon of webcam. Het resultaat wordt een "crowdsourced" film onder de titel Global Game Jam BACKSTAGE waaraan iedereen een bijdrage mag leveren.

In Nederland ligt de organisatie van de Global Game Jam in handen van Dutch Game Garden en vijf HBO's: de HKU in Hilversum, de HvA in Amsterdam, de NHTV in Breda, de NHL Hogeschool in Leeuwarden en Saxion Hogeschool Enschede. Deze onderwijsinstellingen stellen ook de locaties beschikbaar. Het evenement gaat vrijdagmiddag 25 januari van start en eindigt op zondagmiddag 27 januari om 5 uur 's middags. Deze editie is mede mogelijk gemaakt door Microsoft Nederland en een bijdrage uit het Level Up!-programma in het kader van Kansen voor West. Control Magazine, het vakblad voor de Nederlandse gamesindustrie, is mediapartner van de Global Game Jam NL.

Over Dutch Game Garden
Dutch Game Garden is aanjager van de Nederlandse gamesindustrie. Onze stichting stimuleert bedrijvigheid door ondernemers, financiers, kennisinstellingen en overheden aan elkaar te koppelen. Dutch Game Garden wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht, de gemeente Utrecht en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Commissie.
www.dutchgamegarden.nl

Over de Global Game Jam
De Global Game Jam is een jaarlijks terugkerend evenement op honderden locaties over de hele wereld. Verdeeld in teams maken alle deelnemers in 48 uur een volledig werkende game.

Dutch Game Garden

plaats:
Utrecht

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234