Noordhoff en Iddink Groep werken samen aan digitaal gebruiksgemak

Noordhoff Uitgevers en Iddink Groep kondigen aan samen te werken aan een koppeling van de digitale leeromgeving van Noordhoff Uitgevers en het Magister alles-in-één leerplatform. Deze bundeling van innovatiekracht zal docenten en leerlingen veel gebruiksgemak opleveren, doordat zij straks vanaf het platform naar keuze kunnen lesgeven, plannen en monitoren.

De Magister Suite bestaat naast een compleet schooladministratiepakket uit een volledig geïntegreerde elektronische leeromgeving (ELO). Ruim driekwart van de scholen in het voortgezet onderwijs werkt met Magister. Noordhoff Uitgevers ontwikkelt voor het voortgezet onderwijs de nieuwste generatie digitale, interactieve leermiddelen. Alle grote lesmethoden van Noordhoff Uitgevers voor het voortgezet onderwijs zijn zowel op papier als digitaal beschikbaar. Docent en leerling bereiken het digitale materiaal online, via de bijbehorende methodesite.

Integratie content en platform
Met de koppeling van de systemen van Noordhoff Uitgevers en Magister worden content en platform geïntegreerd, wat voor docenten en leerlingen tijdbesparing, eenvoud en gemak oplevert. Docenten kunnen straks in de planningmodules van Magister integraal het digitale lesmateriaal van Noordhoff gebruiken, maar ook kunnen zij ervoor kiezen om vanuit de digitale leeromgeving van Noordhoff de planning te synchroniseren met Magister. Dit heeft als voordeel dat je de lessen en opdrachten in de digitale leeromgeving kunt arrangeren en plannen en vervolgens in Magister beschikbaar kunt stellen voor de leerlingen. Docenten kunnen de resultaten gemakkelijk monitoren en kunnen ervoor kiezen om eenmalig of automatisch planningen te synchroniseren.

Gebruikerstest
De basis voor deze samenwerking is gelegd in 2012, toen de eerste verkenningen voor een mogelijke koppeling van Noordhoff-content en Magister werden gedaan. Inmiddels zijn beide partijen nu zo ver dat er gebruikerstesten georganiseerd kunnen worden, zodat de finale ontwikkeling en finetuning in nauw overleg met de eindgebruikers kan plaatsvinden. Op basis van de resultaten van deze testen zullen Iddink Groep en Noordhoff Uitgevers besluiten over het definitieve aanbod, dat volledig gebaseerd zal zijn op toegevoegde waarde voor en keuze van de klant, en over de releasedatum. Gebruikerstesten zullen in dit voorjaar plaatsvinden en Magister en Noordhoff roepen geïnteresseerde docenten op om hieraan mee te werken.

Kennismaking: demo-versie op de NOT
Op de stands van Noordhoff Uitgevers en Magister op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT, 22 t/m 26 januari in de Jaarbeurs Utrecht, standnummers resp. 11.D046 en 09.B076) kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor gebruikerstesten en voor meer informatie. Op de stand van Magister zal ook een demoversie van de toekomstige koppeling tussen Magister en Noordhoff-content te zien zijn.

Geplaatst in:

Meer informatie, interviewaanvraag en demo:

Noordhoff Uitgevers, Marcel Dol, telefoon 06-20614050, m.dol@noordhoff.nl
Iddink Groep / Magister, Pieter Dubois, telefoon 06-51852225, p.dubois@iddink.nl

Over Noordhoff Uitgevers
Noordhoff Uitgevers levert educatieve producten en diensten aan het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, hoger onderwijs en professionals. In het voortgezet onderwijs is Noordhoff Uitgevers marktleider. Met de nieuwste generatie digitale leermiddelen van Noordhoff Uitgevers kunnen scholen eigen en vrij toegankelijk lesmateriaal combineren met hun methode. Alles staat overzichtelijk bij elkaar, terwijl docent en leerling het materiaal gemakkelijk bereiken via één digitale omgeving.
Noordhoff Uitgevers is onderdeel van een groep Europese educatieve uitgeverijen, infinitas learning.
Voor meer informatie: www.noordhoffuitgevers.nl

Over Iddink Groep
De Iddink Groep behoort tot de top in de markt van educatieve dienstverlening en biedt scholen en leerlingen eigentijdse leermiddelen in een alles-in-één leerplatform. Hierin zijn leerlingadministratie, elektronische leeromgeving en leermiddelen geïntegreerd en op maat georganiseerd rondom de individuele leerling. De dochterondernemingen Iddink VO en SchoolMaster bedienen samen meer dan 800.000 leerlingen. SchoolMaster is met haar product Magister marktleider in elektronische schoolomgevingen en Iddink Nederland verhuurt en verkoopt leermiddelen ten behoeve van ruim 300.000 middelbare scholieren in Nederland.
Voor meer informatie: www.iddinkgroep.nl

Noordhoff Uitgevers

plaats:
Groningen-Leeuwarden
website:
http://www.noordhoffuitgevers.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234