Oxfam Novib lanceert: 'Oordeel Zelf'

Kritische Nederlanders op reis voor jaarverslag

Den Haag, 21 januari 2013. Oxfam Novib gaat mensen die geïnteresseerd zijn in internationale samenwerking op reis sturen om zelf een aantal van haar projecten te beoordelen. Voor het jaarverslag van 2012 worden er kritische, nieuwsgierige Nederlanders gezocht die op korte termijn willen afreizen naar een project van Oxfam Novib in Azië of Afrika. Oxfam Novib neemt met 'Oordeel Zelf' een nieuwe stap in het streven naar meer transparantie en betrokkenheid van Nederlanders bij ontwikkelingswerk. Aanmelden kan vanaf vandaag via het platform 'Praat Mee'.

In het Oxfam Novib jaarverslag worden projecten uit 2012 geëvalueerd. Dit gebeurt zo transparant mogelijk. Dus ook projecten die anders liepen dan verwacht of niet zijn geslaagd, komen aan bod. Vorig jaar riep Oxfam Novib al de hulp in van het Nederlands publiek bij het beoordelen van de projecten voor het jaarverslag. In navolging van deze aanpak roept Oxfam Novib nu betrokken Nederlanders op om mee te reizen naar Azië of Afrika. Dit om ter plaatse een aantal van haar projecten te beoordelen. De verslaggevers bekijken en ervaren ter plekke de voortgang, de resultaten en eventuele dilemma's van het project. Naast een veldbezoek bestaat het bezoek ook uit gesprekken met de betrokkenen, het bijwonen van overleg met bijvoorbeeld partnerorganisaties en het beoordelen van projectrapportages.

Nieuwsgierige Nederlanders met een kritische blik en een scherpe pen worden uitgenodigd om zich aan te melden, dit kan tot en met maandag 4 februari. De reizen staan gepland tussen half februari en half maart. Aanmelden kan via Praat Mee, het platform waar Oxfam Novib praat met donateurs, vrijwilligers en andere geïnteresseerden over werk, dilemma's en actuele onderwerpen.

Over Oxfam Novib: Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'

Hebt u vragen of wilt u meer informatie en/of beeldmateriaal, dan kunt u contact opnemen met Oxfam Novib persvoorlichting, Jolanda van Santen, Jolanda.van.Santen@oxfamnovib.nl, tel. 070-3421956/ 06-22388699

Oxfam Novib

plaats:
Den Haag
website:
http://www.oxfamnovib.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234