Onderzoek: Nederlanders nemen rol als werknemer in crisis uiterst serieus

LONDEN, January 21, 2013 /PRNewswire/ --Te veel werk, het ontbreken van juiste middelen en inefficiënte communicatie grootste hindernissen bij zo goed mogelijk uitvoeren werkzaamheden
In tijden van crisis probeert meer dan de helft van de Nederlandse kantoormedewerkers (60 procent) te helpen om het bedrijf waar hij of zij werkt zo succesvol mogelijk te laten zijn en neemt zijn rol daarin uiterst serieus. Dit blijkt uit een onderzoek van Mindjet [http://www.mindjet.com ], producent van collaborative work management-software, onder 1005 Nederlandse werknemers. Wel ervaren Nederlandse kantoormedewerkers een aantal hindernissen om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. De grootste hick up bij het zo goed mogelijk uitvoeren van het werk is het hebben van te veel werk (22 procent), gevolgd door het niet beschikken over de juiste middelen (19 procent) en inefficiënte communicatie (17 procent).
Verandering in werkwijze voor meer succes Eenvijfde van de werknemers geeft aan dat zij niet de juiste middelen hebben om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Een groot aantal directeuren en CEO's (41 procent), die aan het onderzoek hebben deelgenomen, heeft dit opgemerkt en is van mening dat ze de werkwijze moeten aanpassen om succesvoller te zijn. Dertig procent van de werknemers is het hier mee eens. De meerderheid is bereid een verandering aan te gaan en wil er ook tijd voor maken. Het hebben van geen tijd is voor bijna de helft (47 procent) geen reden om zijn of haar werkwijze aan te passen en maar liefst 57 procent staat niet negatief tegenover een verandering in werkwijze wanneer hij of zij er voordeel uit kan halen.
De veranderingsbereidheid van medewerkers om hun organisatie succesvoller te maken is aanwezig. In tijden van crisis is daarbij ondersteuning in innovatie- en projectmanagement gewenst.
Frank Reinelt, regional manager Noord Europa en emerging markets van Mindjet, dat focust op het helpen van bedrijven ideeën te genereren en slimmer samen te werken reageert: "Ons onderzoek zegt dat te veel werk, het ontbreken van juiste middelen en inefficiënte communicatie de grootste hindernissen zijn voor de Nederlandse kantoor medewerker en samen met de economische situatie is het niet verrassend dat veel bedrijven hun doelen niet halen. Juist nu lijkt het essentieel voor bedrijven om deze problemen aan te pakken en te bedenken hoe zij medewerkers kunnen inspireren efficiënter en slimmer te werken om zo succesvoller te zijn. Mindmapping kan daar een bijdrage aan leveren".
Tim Ohlenburg, Senior Economic , Centrum voor Economics en Business Research, reageert op de Nederlandse bedrijfsprestaties van het afgelopen jaar. " Door de economische omstandigheden moeten Nederlandse bedrijven efficiënter werken. Gelukkig krijgen ze daarbij de steun van hun werknemers, blijkt uit het onderzoek van Mindjet. Bedrijven moeten echter hun medewerkers wel van de juiste middelen voorzien om dat te bewerkstelligen".
Ga naar http://www.change-challenge.nl [ C:\Users\nreid\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\W1VNEQHI\www.change-challenge.nl ] en lees meer over het onderzoek.
------------
Over het onderzoek Het onderzoek is uitgevoerd onder 1005 Nederlandse kantoormedewerkers met verschillende functies, te weten: CEO/directeuren, Senior manager, middle managers, junior manager, starters, administratieve medewerkers in verschillende branches. Branches: sales, marketing/communicatie, finance, administratie, productie, logistiek, verkoop, onderzoek/productontwikkeling, klantenservices, advocatuur, HR, IT of anders. Er zijn bedrijven onderzocht van tien werknemers of meer.
Over Mindjet
Mindjet helpt mensen ideeën te genereren en slimmer te werken door middel van software die ondersteunt bij het brainstormen, organiseren van plannen en beheer van projecten - altijd en overal. Onze interactieve werkomgeving maakt gebruik van een visueel kader om teams op tijd, doelgericht en bij de les te houden. 83 van de Fortune 100-bedrijven maken gebruik van Mindjet.


Mindjet


CONTACT: Voor meer informatie: Rinske van den Bos / Yvon Reitsma,mindjet(at)whizpr.nl , T: +31-317-410-483

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234