Introductie Re-Timer lichttherapiebril kleurt Blue Monday 'Green'

Goodlite Lichttherapie introduceert vandaag, Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar, de Re-Timer lichttherapiebril. De Re-Timer is een draagbaar brilmontuur met geïntegreerde lampjes die speciaal zacht groen licht uitstralen om gezondheidsklachten als winterdepressie, slaapproblemen, vermoeidheid en jetlag tegen te gaan. Nederland is hiermee het eerste Europese land waar de in Australië ontwikkelde lichttherapiebril wordt geïntroduceerd.

De toepassing van lichttherapie wordt sterk vereenvoudigd met de introductie van de Re-Timer lichttherapiebril. De Re-timer bestaat uit een brilmontuur met geïntegreerde lampjes die speciaal groen licht uitstralen om gezondheidsklachten als winterdepressie, slaapproblemen en jetlag tegen te gaan. De Re-timer is ontwikkeld door Australische slaapwetenschappers verbonden aan Flinders University in Adelaide.

Bij winterdepressie en slaapproblemen
Professor Leon Lack, hoofd van het Re-Timer onderzoeksteam: "Lichttherapie geniet veel bekendheid bij winterdepressie, maar de Re-Timer is met name ontwikkeld om een praktische oplossing te bieden bij slaapproblemen. Het licht van Re-Timer stimuleert het deel van de hersenen dat de biologische klok van het lichaam reguleert. Deze lichaamsklok ofwel het circadiane bepaalt het slaap-waakritme, alertheid, prestatieniveau, stemming en het metabolisme.

Mensen met een ontregelde biologische klok in bed liggen vaak gefrustreerd in bed omdat ze het inslapen lang op zich laat wachten. In de ochtend zijn ze niet uitgerust en heeft vaak direct effect op hun prestaties gedurende de dag. Lack: "Met het gebruik van de Re-Timer lichttherapiebril wordt de biologische klok naar voren verschoven, waardoor mensen eerder in slaap zullen vallen. Deze verschuiving vindt al plaats als mensen de lichttherapiebril 3 dagen, 50 minuten per dag in de vroege ochtend gebruiken. Mensen die hun inslaapmoment juist willen uitstellen dragen de bril in de vroege avond."

"Onze uitgebreide wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat speciaal groen licht een van de meest effectieve golflengte is om de biologische klok te verschuiven om zo gezondheidsklachten als slaapproblemen tegen te gaan. De Re-Timer is de eerste draagbare lichttherapielamp met dit groene licht. De ergonomische ontworpen bril is gebruiksvriendelijk en comfortabel om te dragen al dan niet in combinatie met een gewone bril, zodat mensen tijdens het gebruik hun normale activiteiten thuis of op het werk kunnen voortzetten", aldus Professor Lack.

Europese primeur
Goodlite Lichttherapie, een bedrijf gespecialiseerd in lichttherapieadvies en lichttherapielampen, introduceert vandaag de Re-Timer in Nederland. 'Een Europese primeur', aldus René van Klaveren van Goodlite. Het bedrijf start met de Re-Timer een campagne om mensen te wijzen op lichttherapie als mogelijke oplossing van hun slaapproblemen. Lichttherapie maakt onderdeel uit van de reguliere geneeskunde en wordt aanbevolen in officiële behandelrichtlijnen van artsen.

De prijs van der Re-Timer bedraagt Euro 229,00, is verkrijgbaar via http://www.goodlite.nl en wordt geleverd met een 14-dagen-tevredenheidgarantie. "Deze termijn is ruim voldoende om er achter te komen of men baat heeft bij de lichttherapiebril," aldus Van Klaveren.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over lichttherapie, de Re-Timer, beeldmateriaal en interview mogelijkheden met Professor Leon Lack

Goodlite - René van Klaveren - T 035 6781474 M 06 46737240 - E rene@goodlite.nl

U wordt tevens verzocht contact met ons op te nemen indien u geïnteresseerd bent in een interview met Professor Leon Lack:

Professor Leon Lack
Leon Lack is als klinisch psycholoog werkzaam bij het Adelaide Institute of Sleep Health (AISH). Daarnaast is hij als Professor Psychologie verbonden aan de Flinders University of South Australia. Lack wordt internationaal erkend als een van de meest belangrijke gedragswetenschapper in slaap management en heeft in de afgelopen 30 jaar uitgebreid onderzoek verricht naar slaap, circadiane ritmes en slapeloosheid. De laatste 20 jaar staat hij aan het hoofd aan een kliniek voor niet-medicamenteuze behandeling van slapeloosheid en begeleide een groot aantal studenten en promovendi. Leon Lack was mede-oprichter van de Australian Sleep Association en voorzitter van deze van 1989-1992. Leon behaalde zijn doctoraat aan de Adelaide University en zijn Bachelor of Arts aan de Stanford University.

Goodlite

plaats:
Naarden
website:
http://www.goodlite.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234