RAI Keurmerk Fietsverlichting officieel gelanceerd

Het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF) is op zondag 20 januari tijdens de vakbeurs FietsVAK 2013 officieel gelanceerd. Met dit keurmerk wil de fietsverlichtingsindustrie de aandacht vestigen op het belang van goede fietsverlichting voor verkeersveiligheid en comfort.

De fietsindustrie heeft grote voortgang geboekt in het ontwikkelen van hoogwaardige verlichtingstechnologie die de veiligheid en het comfort sterk kunnen verbeteren. Nederland kent echter slechts zeer minimale regelgeving voor fietsverlichting en ook van Europese normering is geen sprake. Wel bestaat er een breedgedragen gevoel dat fietsverlichting in belangrijke mate bijdraagt aan de fietsveiligheid.

Keurmerk
De afdeling Fietsen heeft daarom het initiatief genomen voor het 'RAI Vereniging Keurmerk voor (vast monteerbare) Fietsverlichting', RKF. Met dit keurmerk wil de professionele fietsbranche aan de consument een wegwijzer bieden in het woud van fietsverlichting. Het beheer van, en verantwoordelijkheid voor het RKF-keurmerk ligt bij de Stichting Keurmerk Fietsverlichting, waarvan RAI Vereniging het secretariaat voert.

3-sterren
Het RKF kent, vergelijkbaar met het ART-systeem voor sloten, een aanduiding met sterren. Gekozen is voor een 3-sterrensysteem. Leveranciers van fietsverlichting kunnen hun producten sinds oktober 2012 ter keuring aanbieden aan het testhuis DEKRA Certification (voorheen KEMA Quality), waarmee de Stichting Keurmerk Fietsverlichting samenwerkt. DEKRA heeft ruim 85 jaar ervaring in het toetsen van kwaliteit, veiligheid en zekerheid.

Beeldmerk
RKF-gekeurde fietsverlichting is herkenbaar aan een beeldmerk dat er met een sticker op is aangebracht. Later zal dat ook gebruikt worden op verpakking van aftermarket fietsverlichting.

NOOT VOOR DE REDACTIE:

RAI Vereniging, Rijwiel & Automobiel Industrie, behartigt de belangen van ruim 700 fabrikanten en importeurs van personenauto's en vrachtauto's, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen voor deze voertuigen en
van garage-uitrusting zijn bij de Vereniging aangesloten.

Voor meer informatie:
RAI Vereniging, Harald Bresser: 020-504 4925 of 06 - 51 59 50 93

Amsterdam, 20 januari 2013

RAI Vereniging

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.raivereniging.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234