Sander Sportel beste leerling-verpleegkundige Noordoost Nederland

Vandaag vond bij Drenthe College in Emmen de eerste regionale voorronde plaats van de Calibris ZorgTopper-wedstrijd. Acht studenten namen het tegen elkaar op om de beste leerling-verpleegkundige te worden van Noordoost Nederland. Henk Jumelet (wethouder Zorg - Emmen) mocht aan het eind van de dag de winnaar bekendmaken: (Sander Sportel van het Alfa College). Hij mag over twee maanden meedoen aan de finale tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam (14-16 maart). De winnaar van Skills Masters verdient de eretitel 'ZorgTopper 2013', en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens WorldSkills in Leipzig (2-7 juli 2013).

Spannende strijd
Tijdens de voorronde in Emmen moesten alle kandidaten hun vaardigheden laten zien bij de verzorging van een patiënt die geopereerd was aan galstenen. Dit vond plaats in de vorm van een rollenspel met een lotuspatiënt. De studenten kregen vlak voor aanvang de casus te zien om zich in te leven in de patiënt. Tijdens de rollenspellen lette de deskundige jury met name op aspecten als communicatie, samenwerking en vakkennis. Juryvoorzitter Caroline Risseeuw (hoofdverpleegkundige Neurologie - UMCG Groningen) was zeer onder de indruk van de kandidaten "Ze dragen echt hun vakkennis uit naar de patiënt. Ze zijn zich zeer bewust van hun verpleegkundige verantwoordelijkheden t.o.v. ander disciplines. Ze gaan niet over de grenzen van hun eigen competenties heen. Zeer professioneel! ".

Skills Masters en WorldSkills
Sander Sportel mag zoals gezegd meedoen aan Skills Masters, hét beroepskeuze-evenement van Nederland. Gericht op leerlingen uit het vmbo en mbo die zich oriënteren op een opleiding of beroep. Skills Masters vindt plaats in Ahoy, Rotterdam, van 14-16 maart. Tijdens dit evenement vindt de finale van ZorgTopper 2013 plaats. De winnaar wordt zaterdag 16 maart bekendgemaakt. Hij of zij mag zich een jaar lang 'ZorgTopper 2013' noemen en wordt in de zomer uitgezonden naar Worldskills, dat van 2-7 juli 2013 plaatsvindt in Leipzig, Duitsland. Alle informatie is terug te vinden op www.zorgtopper.nl .

Werken in de zorg
Calibris organiseert de ZorgTopper-wedstrijd met als doel het werken in de zorg te promoten. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de verwachte tekorten in de zorg is het belangrijk om leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.

Kenniscentrum Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Drenthe College
Drenthe College is een mbo en opleidingencentrum met locaties in Assen, Emmen, Meppel en Hoogeveen.
Elk jaar volgen daar ruim 8.300 studenten een opleiding. De afgelopen vier jaar heeft Drenthe College drie ZorgToppers geleverd. In 2009 won Ellen Backx, in 2011 Amanda Kruise en in 2012 Lotte Beukers. Daarnaast is de Docent van het jaar 2012, Thea Nieuwenhuis, werkzaam bij Drenthe College.

Geplaatst in:

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk
Contactpersoon: Lex Eschauzier, Manager Marketing & Communicatie
T 030 - 750 1160 / 06 - 41 67 80 92
E l.eschauzier@calibris.nl
W www.calibris.nl

Drenthe College
Contactpersoon: Henriëtte Wortelboer, Docent BBl team zorg
T 0881883534 / 06- 46 04 78 58
E h.wortelboer@drenthecollege.nl

Calibris

plaats:
Emmen
website:
http://www.calibris.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234