Weg vrij voor aanleg Marker Wadden en herstel Markermeer

Natuurmonumenten is opgetogen over de toekenning van 30 miljoen euro door staatssecretaris Sharon Dijksma (Natuur) en minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) voor de Marker Wadden. Daarmee kan Natuurmonumenten met de aanleg van deze groep natuureilanden in het Markermeer beginnen, wat geweldig nieuws is.

Staatssecretaris Dijksma en minister Schultz investeren elk 15 miljoen euro in de Marker Wadden, zo maakte het ministerie van Economische Zaken donderdag bekend. De Nationale Postcode Loterij stelde bijna een jaar geleden al 15 miljoen euro beschikbaar om dit droomproject van Natuurmonumenten te kunnen realiseren. Daarmee is het benodigde startkapitaal van 45 miljoen euro rond.

Marker Wadden, langs de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad, is een uniek plan om het Markermeer weer tot leven te brengen. Al jaren holt de natuur achteruit door de grote hoeveelheid slib die als een verstikkende deken op de bodem van het meer ligt en zorgt voor troebel water..

Niet alleen dit hardnekkige slibprobleem wordt aangepakt. Het Markermeer wordt tegelijk verrijkt met natuuroevers. Bedreigde dieren en planten profiteren. Verder maakt Natuurmonumenten het Markermeer aantrekkelijker. Zo zijn de nieuwe natuureilanden straks, net als vrijwel alle 355 bestaande natuurgebieden van Natuurmonumenten, toegankelijk voor natuurliefhebbers en in dit geval ook watersporters.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Heleen Paalvast, persvoorlichter Natuurmonumenten (06-55825191, h.paalvast@natuurmonumenten.nl)

Natuurmonumenten

plaats:
's-Graveland
website:
http://www.natuurmonumenten.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234