DearBytes en SurfRight werken samen bij bestrijding cybercriminaliteit

IT-beveiligingsspecialist DearBytes en SurfRight, de ontwikkelaar van onder andere het anti-malware programma HitmanPro, hebben de handen ineen geslagen. Zij hebben de technologie van HitmanPro geïntegreerd met de oplossingen van McAfee. Het resultaat is Bytescan. Deze software biedt organisaties een second opinion ten opzichte van hun huidige anti-virus oplossing, waarbij schadelijke software sneller gedetecteerd en verwijderd kan worden. Doel van de samenwerking is organisaties nog meer controle te geven over hun IT-beveiliging.

Door de sterke groei van cybercriminaliteit willen organisaties niet langer afhankelijk zijn van één soort beveiligingstechnologie. "Vaak wordt dit opgelost door andere anti-virus software op verschillende systemen te installeren. Deze aanpak leidt voor organisaties tot hogere kosten en extra risico's, omdat zij dan meerdere systemen moeten beheren", zegt Erik Remmelzwaal, CEO DearBytes. Mark Loman, CEO SurfRight, vervolgt: "Organisaties zitten niet te wachten op nog een centrale beheerconsole. Door de samenwerking met DearBytes ,de enige McAfee Authorized Support Provider in Nederland, kunnen bedrijven en overheden op een eenvoudige manier hun beveiliging versterken zonder extra beheerinspanningen."

Malware is als een ziekte: je loopt het op zonder dat je er erg in hebt. Door het grote aantal nieuwe dreigingen dat dagelijks verschijnt, is het niet zo vreemd dat een bepaald anti-virusprogramma een virus met enige regelmaat niet herkent; zoals scanresultaten uitwijzen. "Zolang organisaties de beveiliging van dag tot dag goed beheren, zijn zij in staat om met de oplossingen van McAfee optimaal de regie over hun beveiliging te voeren. Echter, net als met echte ziektes geloven wij dat het goed is om regelmatig een second opinion uit te voeren, zodat eventuele infecties al in een vroeg stadium behandeld kunnen worden", licht Remmelzwaal toe.

Bytescan draait naast de reguliere anti-virus oplossing, waarbij gedetecteerde malware meteen beschikbaar is voor analyse door McAfee Labs. "Bytescan is op dit moment op beperkte schaal te beheren met ePolicy Orchestrator, de beheersoftware van McAfee, en deze integratie zal op korte termijn verder worden uitgebreid", bevestigt Remmelzwaal.

De keuze om met HitmanPro en SurfRight samen te werken, was volgens Remmelzwaal logisch. "Net als wij zijn zij een Nederlands bedrijf, waarbij ze hebben aangetoond dat ze bij nationale incidenten, zoals het Dorifel-virus, zeer snel en doeltreffend te werk gaan." Loman: "Keer op keer blijkt dat HitmanPro sneller dan gemiddeld malware detecteert en verwijdert. Zo komt uit onderzoek naar voren dat onze second opinion scan technologie op 25% van de gescande computers waar een up-to-date antivirus programma aanwezig is, toch nog een virus, rootkit, Trojaans paard of andere malware vindt."

Met Bytescan wordt ingespeeld op de groeiende vraag naar geavanceerde technieken die complexe vormen van malware snel en eenvoudig onschadelijk kunnen maken.

DearBytes is in Nederland met meer dan 1200 zakelijke afnemers één van de grootste beveiligers van zakelijke systemen, zoals computers, servers, hypervisors, en mobiele apparaten. De activiteiten van DearBytes zijn erop gericht bedrijven de regie te geven over de beveiliging van hun IT-systemen en dierbare informatie. In 2011 is DearBytes geselecteerd als McAfee Authorized Support Provider. Dit betekent dat DearBytes zelf de eerste- en tweedelijns ondersteuning uitvoert voor zakelijke McAfee klanten en bovendien rechtstreeks schakelt met hun derdelijnsspecialisten.

SurfRight richt zich sinds haar oprichting in 2006 op online security, en specifiek op het ontwikkelen van nieuwe technologie om malware, spam, phishing en andere vormen van cybercriminaliteit te bestrijden. SurfRight heeft jarenlange ervaring in het onschadelijk maken van geavanceerde bedreigingen die zich ongemerkt genesteld hebben op veilig geachte systemen. Met miljoenen gebruikers wereldwijd biedt SurfRight's HitmanPro productlijn content filtering en security oplossingen voor computers en thuisnetwerken.

Geplaatst in:

Meer informatie:
- Erik Remmelzwaal, CEO DearBytes, 06-5439589, erik.remmelzwaal@dearbytes.nl
- Mark Loman, CEO SurfRight, mark@surfright.com

DearBytes

plaats:
Beverwijk/ Hengelo
website:
http://www.dearbytes.com/nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234