Revolutionair leerplatform maakt bijles overbodig

17 januari 2013 - Iksnaphet.nu zet alle lesstof voor het voortgezet onderwijs in de vorm van korte heldere filmpjes op het internet. Voor iedereen altijd op elke plek toegankelijk.

Op 7 januari is de website gelanceerd. Op de website kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs alle relevante lesstof en de knelpunten in korte heldere filmpjes zien. Herman Bouwhuis (60): "alle filmpjes zijn gebaseerd op de kerndoelen van het onderwijs waardoor zij aansluiten bij de dagelijkse leeromgeving. Natuurlijk is dit niet het eerste initiatief wat filmpjes op het net zet, maar wel uniek in de zin dat alle filmpjes gratis, helder en to the point zijn. Alle filmpjes zijn per klas en richting gerangschikt. Onze ambitie is het aanbieden van goed en gratis (bij)lesmateriaal voor alle leerlingen uit alle sociale lagen".

Er zijn nu circa 500 filmpjes beschikbaar voor de brugklas havo/vwo. Elke klas en vak heeft een eigen forum en chatmodule waar leerlingen met elkaar kunnen overleggen. "Deze start overtreft onze stoutste verwachtingen en zorgt er voor dat we met nog meer enthousiasme en inzet doorgaan om zo snel mogelijk filmpjes en oefenopdrachten voor de rest van de klassen te maken" zegt Herman Bouwhuis.

"Iksnaphet.nu voorziet duidelijk in een behoefte" aldus Jasper de Taeye (21) een van de initiatiefnemers. "Sinds de introductie loopt het storm met de inschrijvingen. Zelfs onze server is al eens platgegaan. Van zowel docenten, ouders als leerlingen ontvangen we e-mails waarin waardering voor het initiatief uitgesproken wordt. Vooral het feit dat de filmpjes keer op keer kunnen worden afgespeeld net zo lang tot een leerling het snapt slaat erg aan". Jasper de Taeye tot slot " ik weet alleen niet of de bestaande bijlesinstituten nu wel zo blij zijn met ons initiatief want als ik de keuze moest maken tussen gratis en betaald dan wist ik het wel".

Geplaatst in:

Castricum, 17 januari 2013
Voor meer persinformatie of persfoto's kunt u contact opnemen met Herman Bouwhuis of Caroline Rietra.
Herman Bouwhuis 0651481664
Caroline Rietra 0620673650
Website: http://www.iksnaphet.nu, e-mailadres: webmaster@iksnaphet.nu

iksnaphet.nu

plaats:
Castricum

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234