GGN eerste grote creditmanager met gecertificeerd beveiligingssysteem

Op 16 januari 2013 nam de Raad van Bestuur van GGN een ISO-27001-certificaat in ontvangst van auditor BSI. GGN is de eerste grote creditmanager met een gecertificeerd managementsysteem voor informatiebeveiliging.

GGN is een financiële dienstverlener, een zogeheten creditmanagementorganisatie, en behandelt op jaarbasis ongeveer één miljoen dossiers van personen en bedrijven die openstaande vorderingen hebben. Mede gezien de privacygevoelige gegevens die GGN verwerkt, heeft GGN als belangrijke doelstelling om haar informatiebeveiliging op een zeer hoog niveau te waarborgen. Met het ISO-27001-certificaat heeft GGN als eerste grote creditmanagementorganisatie een hoogwaardig, gecertificeerd managementsysteem voor informatiebeveiliging. Daarmee beveiligt GGN de data van opdrachtgevers en hun debiteuren op een effectieve wijze en kan zij die beveiliging continu, meetbaar, naar een hoger niveau worden gebracht.

ISO 27001 is een standaard voor informatiebeveiliging, net zoals ISO 9001 dat voor kwaliteit is. De standaard beschrijft een methodologie voor de implementatie van informatiebeveiliging. Een onafhankelijke auditor bevestigt dat de informatiebeveiliging zo goed mogelijk is ingevoerd door te certificeren.

GGN behoort nu tot de circa 200 ISO-27001-gecertificeerde organisaties in Nederland. Bestuursvoorzitter Henk Keizer: "Wij zien het als een vanzelfsprekendheid dat een organisatie als GGN, die grote hoeveelheden privacygevoelige data beheert, de beveiliging van die gegevens continu monitort en bijstelt. Wij doen dit voor al onze stakeholders, onze opdrachtgevers en onze debiteuren. Zij mogen erop rekenen dat wij ook op dit terrein voorop willen lopen. We zijn er natuurlijk trots op dat we ons tot de selecte groep mogen rekenen die haar zaken gegarandeerd op orde heeft! Dat wordt zwart op wit bevestigd met het ISO-27001-certificaat."

Over GGN
GGN is een van de grootste creditmanagementorganisatie in Nederland. Bij GGN werken ongeveer 1350 medewerkers, waarvan meer dan de helft als incassospecialist. Daarnaast zijn er 144 (kandidaat) gerechtsdeurwaarders en 55 juristen. GGN is met 27 vestigingen actief in het hele land en biedt op landelijk niveau minnelijke incasso en gerechtelijke incasso binnen één organisatie, met eigen kantoren. Daarnaast kunnen bedrijven bij GGN terecht voor het uit handen nemen van facturatie, het volledige debiteurenbeheer, advies bij het inrichten of verbeteren van het creditmanagementproces, detachering, training en opleiding van debiteurenbeheerders, incassomedewerkers en gerechtsdeurwaarders. De missie van GGN is het verhogen van het ondernemersrendement van haar opdrachtgevers door het voorkomen, beheersbaar maken en terugdringen van debiteurenrisico's.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janneke van der Loo, Adviseur Corporate en Interne Communicatie, telefoon: 06-82060069, e-mail: j.vanderloo@ggn.nl.

GGN

plaats:
's-Hertogenbosch
website:
www.ggn.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234