Ouderenfonds en bakkers roepen op stoepjes te strooien bij ouderen

Op donderdag 17 januari om 11.00 uur worden stoepen van ouderen wonend aan de Dennen in Bussum schoon gestrooid door vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus, een dienst van het Nationaal Ouderenfonds. Dit dankzij alle Nederlandse bakkers, die het zout wat ze uitsparen in brood, beschikbaar hebben gesteld. Omdat ouderen door de sneeuw in een sociaal isolement terecht komen, roept het Nationaal Ouderenfonds op om stoepjes te strooien bij ouderen, iets wat ze vaak zelf niet meer kunnen doen.

Vroeger moest iedereen zijn stoep ijs- en sneeuwvrij houden. "Het zou mooi zijn als deze traditie in ere wordt hersteld. Tot die tijd roepen we op om stoepjes bij ouderen schoon te strooien," legt Jan Romme uit, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. "Nu raken ouderen geïsoleerd omdat ze bang zijn buiten te vallen. Ze hebben moeite met boodschappen doen, trekken er minder op uit en krijgen ook minder bezoek. We merken dat ouderen niet om hulp vragen. Zelf aanbieden om zout te strooien of even vragen of er nog boodschappen nodig zijn, is dus de oplossing."

De Nederlandse bakkers hebben op de oproep van het Nationaal Ouderenfonds gereageerd door dit jaar ruim 5.500 kilo zout beschikbaar te stellen. Dit omdat de bakkers sinds een aantal jaren minder zout in hun brood verwerken. Omdat we via ons eten dagelijks te veel zout binnenkrijgen, spannen bakkers zich sinds 2008 in om het zoutgehalte van brood stapsgewijs ongemerkt te verlagen. Te veel zout zorgt voor een verhoogde bloeddruk. Hoe hoger de bloeddruk, hoe groter de kans op hart- en vaatziekten. Juist ouderen hebben baat bij brood waarin het (verborgen) zoutgebruik wordt teruggedrongen.

Deze zoutstrooi-actie wordt ondersteund door het Nationaal Ouderenfonds en de NBOV (Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging).

Locatie: De Dennen op de hoek met De Berken in Bussum

Contactpersoon Nationaal Ouderenfonds:
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met persvoorlichtster Elke van Wageningen: 030-6567774 of 06-81331683.

Contactpersoon NBOV: Sandra Wewer (communicatiemanager): 0182 - 69 30 30 of 06-50 662 662

Nationaal Ouderenfonds

plaats:
Bussum
website:
http://www.ouderenfonds.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234