ANP kiest voor samenwerking met Bloomberg

ANP Financial News is vanaf januari 2013 een samenwerking aangegaan met Bloomberg. De financiële redactie van het ANP, gevestigd in Amsterdam, gaat voor de samenstelling van de nieuwsdiensten die het maakt voor media, banken en beleggingsinstellingen gebruik maken van deze vermaarde financiële informatieleverancier.

De informatiebehoefte van de particuliere beleggers blijft groeien, nu de financiële wereld onafgebroken en heftig blijft fluctueren. Om de markt en hun beleggingen op de voet te kunnen volgen, maken beleggers gebruik van nieuws, beursinformatie, fundamentele gegevens en webtools. Het ANP levert deze informatie sinds enige jaren via ANP Financial News, afgekort AFN. De nieuwsberichten van AFN worden al geruime tijd beschikbaar gesteld aan vele klanten zoals bijvoorbeeld adviseurs en klanten van banken en aan mediabedrijven zoals De Financiële Telegraaf, RTL Z en Z24.

Om de financiële dienst verder te verbeteren, is het ANP een nieuw partnership aangegaan met Bloomberg. AFN garandeert gebruikers een realtime levering van het financiële nieuws in zogeheten headlines. Die worden korte tijd later gevolgd door uitgebreide berichtgeving, toelichting van topbestuurders en duiding door analisten en marktkenners. Daarnaast slaagt AFN er geregeld in koersen te bewegen door exclusieve interviews met bijvoorbeeld CEO's en CFO's.

Voor AFN levert het werken met Bloomberg veel voordelen op, zegt Guido van Nispen, CFO van ANP en verantwoordelijk voor AFN. "Allereerst zijn we sneller dan we ooit zijn geweest. We hebben nu toegang tot het uitgebreide systeem en internationale netwerk van Bloomberg, dat bestaat uit 200 locaties en meer dan 2500 journalisten en met een sterke aanwezigheid in financiële centra zoals New York, Londen, Tokio en Hong Kong. Daarnaast heeft de AFN-redactie live toegang tot belangrijke (monetaire) persconferenties van ECB, Federal Reserve en dergelijke via de Bloomberg-terminals."


Over het Algemeen Nederlands Persbureau ANP
ANPInMedia verzorgt in berichten, sms-alarmeringen, foto's, videoclips en -journaals, graphics, radiobulletins en teletekst nieuws voor vrijwel alle Nederlandse media (televisie, radio, kranten, internet, mobiel, magazines) en produceert dagelijks gemiddeld 350 tot 400 nieuwsberichten; 24 uur per dag, zeven dagen per week.
ANPInBusiness vermarkt, in samenwerking met uitgevers, onder meer digitale informatieproducten en de Nederlandse media-agenda in de zakelijke markt.
ANPInOpdracht produceert in opdracht tekst, foto- en videoreportages.
ANP Pers Support is een joint venture met PR Newswire, dat via het tekstnet van het ANP integrale persberichten verspreidt onder de Nederlandse media. Het ANP bestaat sinds 1934 en is sinds 2010 eigendom van de Vereniging Veronica.

Voor persvragen en interviews kunt u contact opnemen met Guido van Nispen (06 12654161) CFO van het ANP.
Meer achtergrondinformatie over het ANP is te vinden op www.anp.nl.

Onderstaande disclaimer is niet van toepassing op dit bericht

ANP

plaats:
Rijswijk
website:
http://www.anp-photo.com/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234