Prof. mr. Pieter van Vollenhoven in debat over veiligheid

Onlangs is bij uitgeverij Balans een boek verschenen van de hand van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, met als titel Hier onveilig? Onmogelijk! In dit boek beschrijft hij zijn lange strijd voor veiligheid in de samenleving. Van 2005 tot 2011 was prof. Van Vollenhoven voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Nog steeds zet hij zich volop in voor de veiligheid, als voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid.

Op zondag 13 januari 2013 gaat Pieter van Vollenhoven in debat met verschillende betrokkenen uit de praktijk: Bert Meerstadt (president-directeur NS), Marion Gout-van Sinderen (president-directeur ProRail), Herre Kingma (directeur Medisch Spectrum Twente), Ybo Buruma (strafjurist, raadsheer in de Hoge Raad), Henk Kesler (oud-directeur KNVB), Ira Helsloot (hoogleraar veiligheid), Alexander Pechtold (politiek leider D66) en Herman Bolhaar (voorzitter van het College van procureurs-generaal).

Het debat zal gaan over de spanning tussen respectievelijk veiligheid als taak van de overheid, zelfregulering en eigen verantwoordelijkheid. Die spanning wordt in het boek geïllustreerd met de beschrijving van een reeks concrete ongevallen. Prof. Van Vollenhoven pleit op basis hiervan voor een 'veiligheidswet', die de verantwoordelijkheid van ondernemingen en organisaties voor veiligheid vastlegt. Zo kan de regierol van de overheid beter vorm krijgen.

Het debat over de spanning tussen theorie en praktijk zal worden geleid door Remco Meijer en Martin Sommer, respectievelijk journalist/schrijver en redacteur bij De Volkskrant.

De middag, die wordt georganiseerd door De Volkskrant in samenwerking met de Rode Hoed en de Stichting Maatschappij en Veiligheid, zal plaatsvinden in de Rode Hoed, Keizersgracht 102 te Amsterdam.

Als u deze middag wilt bijwonen, kunt u online kaarten bestellen via de website van de Stichting Maatschappij en Veiligheid:
www.maatschappijenveiligheid.nl

Voor nadere informatie: Ingrid de Jong, directeur Stichting Maatschappij en Veiligheid, tel. 06 23507013, ingrid.de.jong@maatschappijenveiligheid.nl

Stichting Maatschappij en Veiligheid

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234