SchooltasApp positief ontvangen op mbo en hbo

"Supervet, alles op mijn iPad!", zo vat een student zijn ervaringen met Schooltas samen. Schooltas toont de vertrouwde leer- en werkboeken van ThiemeMeulenhoff op een iPad, laptop, PC of tablet én biedt daarbij extra mogelijkheden, zoals het plaatsen en delen van prikkers (notities, links en filmpjes). Sinds dit schooljaar nemen 180 studenten in het beroepsonderwijs deel aan een pilottraject met Schooltas. Uit de eerste reacties van deelnemende studenten en docenten blijkt dat de overgang van papier naar digitaal leren en lesgeven gemakkelijk verloopt. En dat Schooltas echt een meerwaarde biedt ten opzichte van de boeken.

Van papier naar digitaal leren
ThiemeMeulenhoff biedt studenten en docenten de mogelijkheid om zelf te kiezen of ze willen werken met het papieren boek, of op de iPad, laptop of PC. Net wat het beste past bij hun manier van doceren en leren. Doordat Schooltas het vertrouwde boek als basis gebruikt, zetten studenten en docenten makkelijk de stap van papier naar digitaal. Dat blijkt uit de eerste evaluaties bij ROC's en Hogescholen die dit schooljaar deelnemen aan een pilottraject met Schooltas. De meerwaarde die Schooltas biedt ten opzichte van boeken zit in de extra mogelijkheden die eraan zijn toegevoegd. Zoals 'prikkers' die het mogelijk maken om informatie, links en filmpjes toe te voegen en te delen. Of een interactief werkboek waarin studenten digitaal kunnen werken."Juist over de extra mogelijkheden die Schooltas biedt, zijn de studenten erg te spreken," zegt Cynthia Bartelds, Informatiespecialist bij Hogeschool Saxion (Enschede), een van de deelnemende pilotscholen. "Dit biedt niet alleen een meerwaarde ten opzichte van de boeken, maar maakt ook het verschil met e-books en Apps van andere uitgeverijen. Dat zijn eigenlijk PDF's van de boeken, waarbij je hooguit aantekeningen kunt maken."

Samen leren opnieuw uitvinden
Vanaf september 2013 zijn alle lesmethodes van ThiemeMeulenhoff voor mbo en hbo beschikbaar in Schooltas. De ervaringen die uit het pilottraject naar voren komen, gebruikt ThiemeMeulenhoff om Schooltas verder te ontwikkelen. Zo uitte het Alfa-college de wens om zelf eigen materiaal aan Schooltas toe te kunnen voegen. "Hierdoor staat alles in één omgeving: het boek, maar ook de studiewijzer, projectwijzer en andere PDF's met eigen materiaal. Een groot voordeel, en ook de reden waarom we Schooltas zijn gaan gebruiken," aldus Hans Blaauw, Beleidsmedewerker Dienst Onderwijs en Kwaliteitszorg van het Alfa-college (Groningen). Ad in den Haak, uitgeefmanager beroepsonderwijs: "Vanuit de ervaringen van docenten en studenten, kijken we welke mogelijkheden er zijn om Schooltas te optimaliseren. Want Schooltas is nooit af."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anouk Binkhuysen, marketeer
T: 06 11 62 87 90
E: a.binckhuysen@thiememeulenhoff.nl

Sabine Dekker, corporate communicatieadviseur
T: (033) 448 35 36
E: s.dekker@thiememeulenhoff.nl

ThiemeMeulenhoff
Smallepad 30
3811 MG Amersfoort

Over Schooltas
Schooltas toont de lesmethodes van ThiemeMeulenhoff op een iPad, laptop, PC of tablet. Schooltas gaat uit van de vertrouwde leer- en werkboeken, maar voegt daar extra mogelijkheden aan toe. Zo kunnen leerlingen en docenten ‘prikkers’ plaatsen om informatie, links en filmpjes toe te voegen en te delen. Ook kunnen leerlingen werkboeken invullen. Schooltas maakt leren leuker en makkelijker. In Schooltas worden onder andere de lesmethoden van ThiemeMeulenhoff voor Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs en Beroepsonderwijs aangeboden.
Op dit moment werken er 5231 leerlingen op 73 scholen met Schooltas.

Meer informatie: www.schooltas.net
Instructiefilmpje: http://youtu.be/RXmA2qY9euE
Kennismaken met de SchooltasApp: Vraag een proefbundelcode aan via Ad in den Haak (a.in.den.haak@thiememeulenhoff.nl)

Over ThiemeMeulenhoff
ThiemeMeulenhoff is dé educatieve mediaspecialist en levert educatieve oplossingen voor het Primair Onderwijs, het Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs en Hoger Onderwijs. Deze oplossingen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de onderwijsmarkt en dragen bij aan verbeterde leeropbrengsten en individuele talentontwikkeling. ThiemeMeulenhoff haalt het beste uit élke leerling. Meer informatie: www.thiememeulenhoff.nl.

ThiemeMeulenhoff

plaats:
Amersfoort
website:
http://www.thiememeulenhoff.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234