Dodge & Cox kondigt aan dat zijn Dodge & Cox Worldwide Funds nu beschikbaar zijn voor openbare distributie in Zwitserland

SAN FRANCISCO, 8 januari 2013 /PRNewswire/ -- Dodge & Cox, een van de grootste particuliere beleggingsadvieskantoren ter wereld, heeft vandaag aangekondigd dat de Dodge & Cox Worldwide Funds plc nu beschikbaar zijn voor openbare aanbieding en verkoop aan beleggers in Zwitserland. De Dodge & Cox Worldwide Funds zijn ICBE's* gedomicilieerd in Ierland en bieden de volgende drie strategieën: Global Stock Fund, International Stock Fund en U.S. Stock Fund. De fondsen zijn door de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA) goedgekeurd voor openbare distributie.
Sinds de lancering van de ICBE-fondsen van Dodge & Cox - gestart in 2009 met het Global Stock Fund en gevolgd door de lancering van de International en U.S. Stock Funds in 2010 - heeft Dodge & Cox zich toegewijd aan de Europese beleggers. Kenneth E. Olivier, de voorzitter en CEO van Dodge & Cox, vertelt over de registratie: "Dodge & Cox is verheugd om te kunnen voldoen aan de vraag voor onze diensten vanwege de Zwitserse beleggers en hun adviseurs. Al meer dan 80 jaar levert Dodge & Cox beleggingsbeheerdiensten aan organisaties en privépersonen, en het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd dankzij zijn gedisciplineerde beleggingsaanpak. Deze aanpak blijven we ook nu handhaven, nu we de registratie en distributie van de Dodge & Cox Worldwide Funds in Zwitserland kunnen aankondigen."
De beleggingsaanpak van Dodge & Cox is gebaseerd op een beleggingshorizon op lange termijn, strikte prijsdiscipline en grondig, onafhankelijk onderzoek naar de individuele ondernemingen. De doorsnee duur van het dienstverband bij Dodge & Cox van de leden van de drie beleggingsbeleidscommissies die de besluitvormingsorganen van de Worldwide Funds zijn, ligt tussen 21 en 27 jaar. De Worldwide Funds weerspiegelen ook het engagement van Dodge & Cox om een laag kostenpercentage en een lage omlooptijd van de portefeuille te handhaven.
Op datum van 30 november 2012 beheerde Dodge & Cox, opgericht in 1930, meer dan 188 miljard dollar voor individuele en institutionele beleggers in beleggingsfondsen en privé-accounts. Dodge & Cox is een van de grootste particuliere beleggingsadvieskantoren ter wereld. Meer informatie over Dodge & Cox Worldwide Funds vindt u op onze website: www.dodgeandcoxworldwide.com.
Deze documentatie is alleen bedoeld ter informatie. Deze informatie mag niet worden beschouwd als een vraag of een aanbod om aandelen van een door Dodge & Cox gesponsord of aanbevolen product te kopen of als een vraag of een aanbod door Dodge & Cox Worldwide Investments Ltd. (of zijn dochterondernemingen) om diensten te leveren in welk rechtsgebied ook. De hierin vermelde meningen vertegenwoordigen de mening van Dodge & Cox Worldwide Investments Ltd. en zijn niet bedoeld als een prognose of garantie voor toekomstige resultaten van een product of dienst. De Dodge & Cox Worldwide Funds plc zijn momenteel alleen geregistreerd voor distributie in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.
* Als een Iers fonds in overeenstemming met de Europese richtlijn inzake instellingen voor collectieve belegging in effecten (ICBE's) kan Dodge & Cox Worldwide Funds plc aandelen van deze fondsen vrij aanbieden en verkopen in alle landen van de Europese Economische Ruimte waar de ICBE voldoet aan de vereisten op het vlak van kennisgeving en grensoverschrijdende registratie volgens de ICBE-richtlijn of op een andere manier voldoet aan de van toepassing zijnde wetten.


Dodge & Cox Worldwide Investments Ltd.


CONTACT: Steven T. Gorski, 555 California St., 40th Floor, San Francisco,CA 94104, Verenigde Staten, +1-415-981-1710 of Toby E. Goold, Dodge & CoxWorldwide Investments Ltd., 111 Buckingham Palace Road, Victoria, LondonSW1W 0SR, Verenigd Koninkrijk, +44 (0)20 7340 8692,toby.goold@dodgeandcox.com, www.dodgeandcoxworldwide.com


Web site: http://www.dodgeandcoxworldwide.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234