Werkzoekende solliciteert 40 keer in half jaar

Groningen, 8 januari 2013 - De meeste werkzoekenden hebben in de afgelopen 6 maanden meer dan 40 sollicitatiebrieven geschreven. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlands grootste gratis vacaturesite Jobbird.com op basis van een enquête onder werkzoekenden.

44% van de ondervraagden blijkt in het afgelopen half jaar al meer dan 40 sollicitatiebrieven te hebben geschreven. Veel van de ondervraagden ergeren zich aan het feit dat ze vaak geen enkele reactie krijgen op hun sollicitatie. 32% van de ondervraagden heeft het afgelopen half jaar tussen de 20 en 40 sollicitatiebrieven verzonden. 23% van de ondervraagden stuurde 1 tot 20 sollicitatiebrieven.

Geen reactie bij sollicitaties
Jan-Peter Cruiming, oprichter Jobbird.com: "Bij het UWV is er een sollicitatieplicht van 4 sollicitatiebrieven per maand voor werklozen. Je ziet dat de meeste werkzoekenden dus al actiever op zoek zijn dan strikt noodzakelijk, met gemiddeld 7 tot 8 sollicitaties per maand.

Ik snap de frustratie van werkzoekenden die geen reactie krijgen op hun sollicitatie. Het is voor de sollicitant leerzaam om te weten waarom ze zijn afgewezen." Cruiming geeft aan dat er voor de werkgever ook veel te halen valt. "Wanneer je een standaard antwoordbevestiging instelt, heeft de sollicitant al het gevoel dat je er aandacht aan besteed. Daarnaast is het wel zo netjes dat je sollicitanten even laat weten dat de keuze niet op hen is gevallen, zij hebben er ook tijd in gestoken om te solliciteren".

Over Jobbird.com
Jobbird.com, de grootste gratis vacaturebank van Nederland, met meer dan 42.500 vacatures van meer dan 10.000 Nederlandse bedrijven, is een initiatief van Jan-Peter Cruiming, tevens oprichter van NationaleVacaturebank.nl dat hij in 2004 verkocht aan VNU Media. Hij is onder andere auteur van 'Matchen tussen droom en daad', een ondernemersbiografie waarin hij (startende) ondernemers adviseert en zijn hoogte- en dieptepunten deelt. Jan-Peter Cruiming is ook initiator van het RTL-programma Droombaan voor 1 Dag, waarbij kandidaten voor één dag hun droombaan mogen uitoefenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wendy Oude Veldhuis (wendy@jobbird.com) of Elsebeth de Haan (elsebeth@jobbird.com). Telefonisch: (0)50 - 318 10 45.

Jobbird.com

plaats:
Groningen
website:
http://www.jobbird.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234