Jubileumeditie Artiesten - en Evenementenbeurs 2013

Van 13 t/m 15 januari 2013 viert de AEB haar jubileumeditie in Beursgebouw Eindhoven.

25 jaar 'live entertainment' op 1 plek. De vakbeurs waar vraag en aanbod in entertainment elkaar ontmoet en zaken doet. De jubileumeditie zal zowel voor de bezoeker als de exposanten een speciale viering zijn van de 25e verjaardag van de AEB. De organisatie viert dit doormiddel van een aantal primeurs en extra's.

De AEB opent niet alleen de schatkamers van allerlei artiesten, ook bedrijven en organisaties die in de entertainmentbranche actief zijn of een deel van hun diensten aan evenementen aanbieden zijn present. Op de lijst van deelnemers kom je daarom ook uiteenlopende bedrijven tegen. De beursvloer is goed gevuld met heel veel nieuwe, maar ook met veel vertrouwde deelnemers, onder anderen: The Fungroep bvba, Patrick Pickart, The Mixxx Fun & Party Rent BV, Look & Smile bvba, Abacus Theater, JB Productions, Elementum FX, Houthakkers Roadshow mét de sterkste man van Nederland en vele anderen. Al deze bedrijven zullen zich presenteren middels demonstraties, gesprekken en videofragmenten. Door bezoekers deel te laten nemen aan een act of demonstratie laten de bedrijven zien waar zij goed in zijn. Bezoekers kunnen zich dan ook heel de dag vermaken met de vele stands, spelletjes en shows die de beurs hen biedt.

Primeurs
Ook dit jaar herbergt de AEB vele primeurs. Helaas zijn er een aantal exposanten die tijdens de AEB pas hun primeur verklappen. Een aantal primeurs zijn al kenbaar gemaakt;

Shen Yun Performing Arts
Wij zijn trots te kunnen vermelden dat theatergezelschap Shen Yun zich zal presenteren op de AEB 2013! Shen Yun vangt de geest van een lang verloren cultuur. De voorstelling schakelt tussen verschillende streken, dynastieën en legenden. Etnische- en volksdansen vullen het podium met kleur en energie. Composities van krachtige atletische hoogstanden, donderende oorlogsdrums en meesterlijke zangers voor geanimeerde achtergronddecors vervoeren u naar een andere wereld. Het is een grootse productie met bijna 100 artiesten, 400 kostuums en het enige orkest in de wereld met zowel klassieke Westerse als Chinese instrumenten in de vaste bezetting. Shen Yun is het eerste ensemble dat klassieke Chinese dans aan de wereld presenteert op grote schaal.

Action Events
Action Events uit Heemstede, producent van spectaculaire activiteiten voor de promotie/reklame en evenementenbranche, lanceert 4 nieuwe acties voor seizoen 2013 tijdens de 25ste en dus jubileum editie van de AEB in Eindhoven. Action Events is voor de 23ste keer aanwezig op de AEB! Op het gebied van outdoor attracties presenteert Action Events: Action Freefall. Voor beurzen en events: Me, Robot en op het gebied van stunts en shows: Trampoline Acrobatic Act en de Auto Motor Stunt Show.

Aquabubble
Aquabubble introduceert 'De ShapeShifter'. Een nieuwe attractie voor kinderen welke in augustus 2012 door ons wereldwijd is geïntroduceerd als primeur !
Een spectaculaire activiteit voor kinderen van ca. 8 tot 12 jaar met tactiek, evenwicht snelheid en uithoudingsvermogen.

Sterren on Tour
Nieuw in Nederland Sterren on Tour! Om beginnende en bekende artiesten vaker een podium te bieden wordt er Sterren on tour.nl. gelanceerd op de AEB. Sterren on tour is verbonden met een groot Social media platform. Zij brengen sterren naar hun fans zowel Offline als Online! Een podium voor Passie! Naar eigen zeggen wordt dit hét nieuwe entertainmentplatform van Nederland. Nog nooit waren je favoriete sterren zo dicht bij. Voor het eerst te zien op de AEB 2013. Dat mag je niet missen! Tijdens de AEB beurs wordt gepresenteerd Sterren on tour. Een groot en spraakmakend project. We houden e.e.a. nog even geheim tot de perspresentatie op zondagmiddag 13 januari. Wat we al kunnen melden is dat er veel top artiesten (sterren) aanwezig zullen zijn om de lancering kracht bij te zetten. Je kan er dus zomaar tegen komen: Mike & Colin, Danny Froger, Helemaal Hollands, Jannes, Dean Saunders, Willem Barth, Sieneke, Jody Bernal, Frans Duijts, Rogier van Oosterhout, Hans Kazan, e.v.a. Artiesten onder voorbehoud en wordt nog dagelijks aangevuld

Festival Buitenkans: 'Zeikwijven en Kakmadammen'
De AEB heeft dit jaar een samenwerking met Festival Buitenkans. Dit straattheaterfestival geeft jong en nieuw talent de kans zich te bewijzen aan een enthousiast publiek. Ook gevestigde artiesten geven hier previews en try outs. De winnaars van de talentenprijs presenteren zich op de 25e editie van de AEB.

Het Open Podium
Naast de professioneel ingerichte podiumzaal, is er aan de andere zijde van het Beursgebouw een 'Open Podium' gecreëerd, in samenwerking met REP Entertainment. Dit biedt de standhouders met kortere optredens die niet tot hun recht komen in de podiumzaal de kans een optreden te verzorgen. De podiumzaal is geheel ingericht en voor iedere act beschikbaar. De optredens variëren van straattheater en cabaret tot mime en zangacts. Voor exposanten is dit een goede manier om bezoekers te laten zien wat zij in huis hebben. Op deze manier weten klanten meteen met wat voor act zij te maken hebben, en kunnen bezoekers genieten van vele verschillende acts.

Winnaar categorie "Entertainment" World Statues Festival 2012
Exposant van het eerste uur; Martin Forget van THEATER ZONDER BLABLA is in de categorie "Entertainment" winnaar geworden van het World Statues Festival in Arnhem!

Het World Statues Festival is het grootste kampioenschap voor levende beelden. Een Living Statue betekent vertaald naar het Nederlands levend standbeeld. Levend, omdat het uitgevoerd wordt door een mens, en standbeeld omdat de kunst van het stilstaan centraal staat.

Met kampioenen uit onder andere België, Nederland, Roemenië, Portugal, Honduras en de Oekraïne is Martin als beste uit de bus gekomen!

Blue Circle Talent Scouts aanwezig op de Artiesten- en Evenementenbeurs.
Blue Circle is een televisie productiemaatschappij, zij maken vele grote en diverse programma's zoals Boer Zoekt Vrouw en RTL Boulevard etc. Maar ook zijn zij gespecialiseerd in het maken van grote Talentenshows. Zij zijn o.a. verantwoordelijk voor shows als: Idols, X Factor, Holland's Got Talent, My Name Is en het nieuwe RTL 4 tv-programma Everybody Dance Now.

Dit jaar heeft Blue Circle een talentafdeling opgezet om al het talent in Nederland in kaart te brengen. Zij zullen alle dagen aanwezig zijn op de AEB! Dit is je kans op jouw unieke talent een groter podium te geven op de Nederlandse televisie!

Meer weten? Like ons op Facebook of volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom de AEB 2013 beurs.

Het AEB Team hoopt u te verwelkomen op het 25 jarig jubileum!

Mocht u meer informatie of foto's willen ontvangen, kunt u contact opnemen met Meranda de Laat, 040 246 3626/06 15 176676. meranda@beursgebouw.nl

Beursgebouw Eindhoven BV

plaats:
Eindhoven
website:
http://www.beursgebouw.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234