Vakantie in eigen tuin op TuinIdee 2013

Van 21 t/m 24 februari 2013 vindt in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch de twintigste editie van TuinIdee, het grootste tuinevent van Nederland, plaats. TuinIdee 2013 staat in het teken van La Dolce Vita, met een Italiaans paviljoen met een keur aan tuinproducten en typisch Italiaanse delicatessen en een stijlvolle mediterrane tuin. Daarnaast zijn er in veertig andere inspiratietuinen praktische ideeën op te doen zoals Heimwee naar Bali, een modern City Life tuin en een Buitenleven tuin.

In één van de hallen met het thema 'Componeer je eigen tuin' zijn naast voorbeeldtuinen ook alternatieven voor het terras, plantenborder, tuinafscheiding en waterelementen te zien. Zo kan men eenvoudig haar eigen tuin samen stellen. In het Tuinlab ter plaatse kan men verder geholpen worden door planten deskundigen en ontwerpers voor een tuinschets, een grondmonstertest doen of advies over tuinverlichting krijgen. De diverse tuinen, ontworpen door tuin- en landschapsarchitect Bert Huls, bieden voor ieder wat wils, en voor ieders budget.

TuinIdee 6.000 m2 groter
De komende editie kent een forse groei van de oppervlakte, met ruim 200 exposanten waaronder opvallend veel gespecialiseerde kwekers, hoveniers bedrijven en een breed gamma praktische producten voor de tuin, balkon, serre en fraaie deco. TuinIdee staat bekend om haar unieke exposities en voorbeeldtuinen in praktische decors. De expo House of Glass toont de inrichting van de serre en patiotuin. In de landelijke tuin is er o.a. aandacht voor streekproducten en in de Duurzame Tuin voor de tuin als energiebron.

Design & New, Tuinprimeurs
In de speciale expo Design & New worden tuinprimeurs onder de aandacht gebracht, de TuinIdee Innovatie Award voor het meest vernieuwde tuinproduct van het komende seizoen wordt op donderdag 21 februari op TuinIdee uitgereikt. Zo is een bloeiende tuinorchidee te zien, een tuingerbera, speciale vioolconcepten en andere nieuwe soorten éénjarige zomerbloeiers. Heel bijzonder zijn de tuinafscheidingen die regenwater opslaan en op andere momenten weer afgeven.

Wedstrijden hoveniersvak
Op TuinIdee 2013 wordt de finale van de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg gehouden waarbij jonge aankomende hoveniers hun vakmanschap moeten etaleren. De wedstrijden vinden plaats op de eerste drie beursdagen en op zaterdag 23 februari is de prijsuitreiking.

TuinIdee 2013 is open op donderdag 21 februari van 10.00-18.00 uur, vrijdag 22 februari van 10.00-22.00 uur en zaterdag 23 en zondag 24 februari van 10.00-18.00 uur. Entreeprijs Euro 15,- , kinderen t/m 12 jaar gratis mits onder begeleiding van een volwassene. Meer informatie www.tuinidee.nl ook voor de voorverkoop.

Geplaatst in:

TuinIdee 2013 wordt georganiseerd door 2XPO CV.
Meer info: Juul Janssen tel. (073) 62 93 939
E-mail j.janssen@2xpo.nl Op verzoek is rechtenvrij beeldmateriaal van hoge resolutie beschikbaar.

2XPO C.V.

plaats:
's Hertogenbosch

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234