Waar overnachtingen in Nederland en Europa nu bijzonder voordelig zijn - de actuele hotel.info-prijsbarometer

NEURENBERG, Duitsland, January 7, 2013 /PRNewswire/ --
in veel Europese metropolen en Nederlandse grote steden zijn sommige overnachtingskosten duidelijk gedaald. Dat blijkt uit de actuele prijsbarometer van hotel.info [http://www.hotel.info ], de kostenloze onlinehotelreserveringsservice met meer dan 210.000 hotels wereldwijd.
- Amsterdam en Den Haag beduidend voordeliger
- Moskou opnieuw de duurste Europese metropool
- Hotelwezen in Athene leidt onder de Griekse economische crisis
Resultaten van de hotelprijsbarometer van hotel.info voor Nederland (prijzen in euro)*
Hoewel hotelgasten in Amsterdam in vergelijking met vorig jaar flink konden besparen, was de hoofdstad in vergelijking met het nationaal gemiddelde voor overnachtingskosten met een hoogte van EUR 116,50 wederom behoorlijk prijzig. Eindhoven was iets gunstiger met EUR 105,74 per kamer.
In Den Haag en Utrecht moesten de hotelgasten daarentegen wezenlijk minder diep in de buidel tasten. In beide steden daalden de overnachtingskosten in vergelijking met vorig jaar tot respectievelijk EUR 99,50 en EUR 96,23.
Resultaten van de hotelprijsbarometer voor Europese hoofdsteden (prijzen in euro)
Ondanks dat de overnachtingskosten in Moskou met 2,39% daalden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, blijft de Russische hoofdstad met EUR 179,39 de duurste bestemming van Europa. London staat met rond EUR 166,00 op de tweede plaats. Daarna komen de vier Scandinavische hoofdsteden. In Kiev bleven de hotelprijzen nog altijd op een relatief hoog niveau. Met EUR 121,39 moesten de gasten in november desondanks aanzienlijk minder diep in de buidel tasten. Hotelkamers in Berlijn waren met EUR 80,85 meer dan de helft goedkoper dan in Moskou of Londen.
Het volledige persbericht vindt u hier: http://www.hotel.info/Press/Article?item=1864&lng=NL

Perscontact:
Sebastian Meyer
hotel.info
Hugo-Junkers-Strasse 15-17
90411 Nürnberg
Duitsland
Tel: +49(0)911-59832-0
Fax: +49(0)911-59832-11
E-mail: presse@hotel.info
URL: http://www.hotel.info
hotel.info

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234