Wedstrijd Karten in een kart met handbesturing

Of je nu een beperking hebt of niet, iedereen maakt kans om het nieuwe talent te worden in de Formido Suzuki Swift Cup. Tot en met 13 januari 2013 kan op vier kartbanen in Nederland in een kart met handbesturing gestreden worden om de beste tijd op de klokken te zetten. De vijf snelste tijden per gewichtscategorie gaan door naar de volgende ronde en maken kans mee te doen aan de Formido Suzuki Swift Cup, waar ook Racing Team Welzorg aan deelneemt met mindervalide coureur Gerard de Nooij.

Nieuw talent
De kart met handbesturing is special neergezet voor mensen zonder beenfunctie. Daarnaast zijn ook karts met voetpedalen beschikbaar. Dus of je nu een beperking hebt of niet, iedereen maakt een kans. Voorwaarde is wel dat je zelf in en uit de kart komt of hulp meebrengt. Je kunt meedoen met deze wedstrijd door een heat te rijden tegen de normale prijs van de betreffende kartbaan. Een heat duurt 12 minuten en de rondes worden geklokt. Geef je snelste ronde door op een formulier via www.formidoswiftcup.nl. Op de site kun je de best gereden tijden volgen. Je mag vaker meedoen, je snelste ronde telt.

Mindervalide coureur
Racing Team Welzorg doet sinds april 2012 mee in de strijd om de Formido Suzuki Swift Cup. Gerard de Nooij, coureur van het team, rijdt in een aangepaste racewagen met handbesturing. Vanwege zijn dwarslaesie kan hij geen gebruik maken van voetpedalen. Gerard heeft zich dit jaar uitstekend gepresenteerd. Momenteel wordt gekeken door Welzorg Auto op Maat hoe de auto nog verder verbeterd kan worden, zodat Racing Team Welzorg volgend jaar een kans op het podium maakt.

Eigen kracht
Oprichter en hoofdsponsor van Racing Team Welzorg is Welzorg Nederland, leverancier van revalidatiehulpmiddelen. Vanuit het programma Participatie & Innovatie is dit project gestart om aan te tonen dat mensen met een beperking gewoon kunnen deelnemen aan de maatschappij. Onder het motto 'Eigen kracht is goud waard' zijn al meerdere projecten opgestart, zoals ook de Gouden Sportdagen, een sportdag voor kinderen met een beperking en de ontwikkeling van de Composeat.

Deelnemende kartbanen
Wie het komende jaar tegen Gerard wil uitkomen in de strijd om de Formido Suzuki Swift Cup kan zich melden op de kartbaan. De vier kartbanen met een kart met handbesturing zijn Bleekemolen Race Planet in Amsterdam en Delft, Coronel Kartracing in Huizen, Van der Ende Racing Inn te Poeldijk en Hezemans Indoor Karting in Eindhoven. Meer informatie over de actie is te vinden op http://www.welzorg.nl/ben-jij-het-nieuwe-racetalent/

Over Welzorg
Welzorg, onderdeel van de Louwman Groep, is gespecialiseerd in advies, verkoop, service, aanpassing en verhuur van (revalidatie)hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een functie beperking. Welzorg initieert en ondersteunt maatschappelijke participatieprogramma's om mensen met een functiebeperking volwaardig mee te laten doen in het verkeer, sport of arbeid.
Door nauw samen te werken met de doelgroep worden de klantbehoeften direct terugvertaald naar nieuwe producten en diensten. Daarom is het motto: 'participatie door innovatie en innovatie door participatie'. Voorbeeld daarvan is het Racing Team Welzorg om te laten zien dat autorijden voor iedereen mogelijk is (www.racingteamwelzorg.nl). Of de veiligheidsdagen voor de oudere scootmobielgebruiker, zodat deze zich vertrouwd en veilig in het verkeer kan bewegen. De ontwikkeling van de composeat, een design rolstoel, draagt bij aan het beeldvorming en eigenwaarde van de rolstoelgebruiker.

Over de Formido Swift Cup
De Formido Swift Cup is inmiddels al vijf jaar dé opstapklasse van de nationale autosport en is een even betaalbare als competitieve merkencup. Deze raceklasse, die in 2007 zeer succesvol debuteerde en nog steeds één van de populairste raceklassen van het Dutch Power Pack is, staat open voor jeugdige talenten vanaf vijftien jaar. De merkencup wordt verreden met een speciaal ontwikkelde raceversie van de Suzuki Swift SportDe Formido Swift Sport Cup komt tijdens de belangrijkste autosportevenementen op Circuit Park Zandvoort in actie, aangevuld met een evenement op het circuit van het Belgische Zolder.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Anita Drenth (communicatie adviseur) bij Welzorg Nederland via telefoonnummer 06-11356878 of anita.drenth@welzorg.nl

Welzorg Nederland B.V.

plaats:
Almere
website:
http://www.welzorg.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234