Persuitnodiging: Minister Opstelten pakt uit

Het ministerie van Veiligheid en Justitie start in 2013 met een nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven om ondernemers te helpen hun zaak zo goed mogelijk te beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere delicten.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie verricht samen met CCV-directeur Onno Peer op 9 januari de landelijke aftrap van de nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven en overhandigt het eerste pakket met veiligheidsmaatregelen aan de eigenaar van een modezaak.

Kleine bedrijven (maximaal 5 vestigingen en maximaal 10 medewerkers per vestiging) kunnen gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren. Ondernemers die op basis van die veiligheidsscan investeren in preventiemaatregelen, krijgen de helft vergoed tot een maximum van 1.000 euro. Om de keuze voor ondernemers makkelijker te maken, zijn speciaal geselecteerde pakketten beschikbaar in vier categorieën: organisatorische, bouwkundige, elektronische en digitale maatregelen of combinaties daarvan.

In de nieuwe aanpak wordt een koppeling gemaakt met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), een effectieve methode om de veiligheid op lokaal niveau te verbeteren. Kleine bedrijven in winkelgebieden en op bedrijventerreinen met een keurmerk komen automatisch in aanmerking voor een gratis veiligheidsscan.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) gaat de nieuwe aanpak uitvoeren en maakt daarvoor gebruik van de ervaring en expertise van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

Datum: woensdag 9 januari 2013
Aanvang: 13.30 uur
Locatie: Winkelgebied Zeezijde
Beach Boetiek
Princestraat 31
2225 EZ Katwijk

Tijdens deze bijeenkomst ontvangt het winkelgebied Zeezijde ook de 3e ster voor het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit betekent dat ondernemers, gemeente, politie en brandweer al ruim vier jaar structureel samenwerken en maatregelen hebben genomen om de veiligheid in en rond het winkelgebied te vergroten.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.15 uur Ontvangst bij Beach Boetiek

13.30 uur Landelijke aftrap aanpak VKB
- Welkom door Nico Haasnoot, bestuurder winkeliersvereniging Zeezijde
- Toespraak door Onno Peer, directeur CCV
- Toespraak door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie
- Overhandiging eerste pakket met veiligheidsmaatregelen aan eigenaar Beach Boetiek en fotomoment

14.05 uur Uitreiking 3e ster Keurmerk Veilig Ondernemen
- Toespraak door Gerard Mostert, wethouder gemeente Katwijk
- Toespraak door Lotte de Jong, directeur HBD
- Onthulling stoeptegel 3e ster KVO door minister Opstelten en fotomoment

14.20 uur Gelegenheid voor de pers om vragen te stellen

14.45 uur Einde programma

Aanmelden
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden bij het HBD, afdeling communicatie, Miriam van Etten, telefoon 06 45 71 87 15, e-mail m.vanetten@hbd.nl,

Kijk voor de routebeschrijving op www.zeezijdekatwijk.nl

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

plaats:
Den Haag
website:
http://www.hbd.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234