Baanbrekende Fluke VT02 visuele infraroodthermometer dicht kloof tussen thermometers en warmtebeeldcamera's

EVERETT, Washington, 7 januari 2013 /PRNewswire/ -- Fluke Corporation introduceert de Fluke® VT02 visuele infraroodthermometer [http://www.fluke.com/fluke/nlnl/thermometers/Infrared-Thermometers/VT02-Visual-IR-Thermometer.htm?PID=75051], een meetinstrument voor storingzoeken met een infrarood-warmtebeeld. Tot nu toe moesten elektriciens en industriële, HVAC- en automonteurs kiezen tussen enerzijds contact-infraroodthermometers en anderzijds warmtebeeldcamera's met een hoge resolutie (infrarood- of "IR"-camera's). De Fluke VT02 visuele infraroodthermometer dicht de kloof; voor wanneer een contact-temperatuurmeting niet voldoende is maar een warmtebeeld met hoge resolutie meer is dan gebruikers nodig hebben. Het visuele inzicht van een warmtebeeldcamera, de visuele beelden van een digitale camera en het richt-en-vastleg-gemak van een infraroodthermometer allemaal gecombineerd in één enkel meetinstrument.
(Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130107/SF37285 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20130107/SF37285] )
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120130/SF43337LOGO-b [http://photos.prnewswire.com/prnh/20120130/SF43337LOGO-b] )
Inspecties in elektrotechnische, industriële, HVAC/R- en automotive-toepassingen kunnen met de VT02 véél sneller worden uitgevoerd dan met een infraroodthermometer, waarbij altijd meerdere meetwaarden en handmatig vastgelegde resultaten nodig zijn. De VT02 spoort onmiddellijk problemen op door warmtebeelden en digitale beelden met elkaar te combineren. Het meetinstrument geeft beelden weer en slaat deze op als volledig visueel, volledig infrarood of in drie gecombineerde modi (25, 50 en 75 procent). Markeringen geven de hete en koude plekken exact aan, waarbij een rood kader de hoogste temperatuur en een blauw kader de laagste temperatuur aangeeft. In het midden wordt een temperatuurmeetwaarde weergegeven. De beelden worden op de micro-SD-kaart opgeslagen, zodat er geen afzonderlijke of meervoudige meetwaarden hoeven te worden genoteerd.
Het ontwikkelen van een meetinstrument dat eenvoudiger kan worden vervaardigd dan traditionele warmtebeeldcamera's, vereist een aanzienlijke innovatie. Op basis van een hyperdunne pyro-elektrische technologie ontdekten de ingenieurs een manier om de technologische grenzen te verleggen. Ze ontwikkelden een beeldmatrix die dicht genoeg was om een infrarood-warmtebeeld te maken.
De betaalbare, compacte en intuïtieve VT02 werkt eenvoudig zonder scherpstellen, zodat het instrument niet alleen geschikt is voor ervaren maar ook voor beginnende monteurs. Daardoor wordt het toepassingsspectrum voor personeel uitgebreid en ontstaan er nieuwe omzetmogelijkheden voor servicebedrijven. De beelden van de VT02 kunnen in de SmartView®-software voor analyse en rapportage worden geïmporteerd, die met de VT02 wordt meegeleverd. Hiermee kunnen professionele rapporten worden opgesteld waarin de vastgestelde problemen of uitgevoerde reparaties worden vastgelegd, zodat deze aan het management en aan de klant kunnen worden gepresenteerd.
Over FlukeFluke Corporation, opgericht in 1948, is de wereldmarktleider op het gebied van compacte, professionele elektronische test- en meetinstrumenten. De klanten van Fluke zijn technici, ingenieurs, elektriciens en meetspecialisten. Zij installeren industriële, elektrische en elektronische apparatuur , sporen storingen op en verhelpen ze. Tevens beheren ze apparatuur en voeren kalibratieprocessen uit.
Fluke is een geregistreerd handelsmerk van Fluke Corporation. De namen van hier genoemde bestaande bedrijven en producten kunnen handelsmerken van de respectieve eigenaars zijn. Bezoek voor meer informatie de website van Fluke. [http://www.fluke.nl/]
Voor verdere informatie:In Nederland:Fluke Nederland B.V. - Postbus 1186 - 5602 BD Eindhoven - NederlandTel. +31-40-2-675-374 (Marieke Kers) - Fax +31-40-2-675-210E-mail: marieke.kers@fluke.nl [mailto:marieke.kers@fluke.nl] - Internet: www.fluke.nl [http://www.fluke.nl/]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130107/SF37285http://photos.prnewswire.com/prnh/20120130/SF43337LOGO-bPRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com


Fluke Corporation


Web site: http://www.fluke.com/http://www.fluke.nl/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234