100 jaar PSV: Philips schenkt vier LED-schermen voor Philips Stadion

Eindhoven, Nederland - Ter ere van PSV's 100-jarig jubileum, en daarmee van de unieke band tussen Philips en de voetbalclub nu al 100 jaar, heeft Philips vandaag tijdens de Nieuwjaarsreceptie van PSV vier nieuwe LED-schermen aangeboden.

Honderd jaar geleden werd de Philips Sport Vereniging opgericht, een vereniging speciaal voor Philips personeel. Pas na 1928 werden er ook mensen van buiten het bedrijf toegelaten. Sindsdien is PSV uitgegroeid tot een topclub, winnaar van vele landstitels, KNVB bekers en Europese titels.

"PSV en Philips zijn samen een sterk team, nu al 100 jaar met elkaar verbonden," zei Frans van Houten, CEO van Philips in zijn speech. "Beide zijn internationaal vermaard en succesvol. Succes dat voortkomt uit inspiratie, ondernemerschap, inzet en de wil om samen te winnen."

Om het jubileumjaar feestelijk in te zetten, heeft Philips vier nieuwe LED-schermen geschonken. Het zijn innovatieve schermen met bijna twee keer zoveel pixels als de oude, dus met een veel scherper beeld en scherpere kleuren. Ze zijn ook veel duurzamer want de LED-schermen verbruiken ongeveer 50% minder energie.

Als primeur werd daarnaast tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Philips Stadion een uniek LED-verlichtingssysteem voor het veld getoond; kijkersvriendelijke verlichting op het voetbalveld, die veel nieuwe mogelijkheden biedt tot direct licht, dynamiek en flexibiliteit.

Voor nadere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth De Smedt
External Communications Manager, Lighting
Philips Electronics Nederland B.V
Tel +31 6 1134 8365
liesbeth.de.smedt@philips.com
Consumentenlijn verlichting: 0800 744 547 75 (Nederland)

ver Koninklijke Philips Electronics N.V.
Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2011 een omzet van EUR 22,6 miljard – wereldwijd circa 121.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, home en portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum

Koninklijke Philips

plaats:
Eindhoven, Nederland
website:
http://www.philips.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234