I AM THE NEWS-app nu ook verkrijgbaar voor Android

De I AM THE NEWS app is vanaf nu ook te downloaden bij Google Play. Eerder lanceerde Nikon de app samen met ANP Foto al voor iPhone en iPad. In de gratis app zijn niet alleen treffende nieuwsfoto's te zien, maar wordt ook het verhaal achter die foto's verteld. Hoe komt de foto tot stand, wat heeft de fotograaf moeten doen om die ene topfoto te maken, wat heeft de redactie allemaal gedaan om de fotograaf op het juiste moment in stelling te brengen en wat voor camera-apparatuur heeft de fotograaf gebruikt?

De app is vooral interessant voor fotografen en fotoliefhebbers die iets willen leren over nieuwsfotografie. In de app staan steeds foto's die gemaakt zijn door ANP-fotografen. Met een simpele swipe komt er een tekst bij die foto's tevoorschijn. De app wordt vrijwel dagelijks ververst, vaak met een of meer foto's die de dag ervoor het nieuwsbeeld bepaalden, zodat in de loop van de tijd zeer uiteenlopende onderwerpen en facetten van nieuwsfotografie aan bod zullen komen.

In het rubriekje 'What's in my bag' is de complete Nikon-uitrusting van de ANP-fotografen terug te vinden. Er is uiteraard ook volop aandacht voor de fotografen die voor de belangrijkste fotonieuwsdienst van Nederland mogen werken. Om de auteursrechten te beschermen zijn alle foto's voorzien van een watermerk.

Over de app
De app is gratis te downloaden in de Apple App Store voor iPad en iPhone en bij Google Play voor Android-apparaten. Of kijk op anpfoto.nl/app.

Over Nikon
Ik ben Nikon. Ik help fotografen groot en klein, professioneel en hobbyist al meer dan 60 jaar om de foto's te maken die hun verhalen vertellen. Verhalen waarin fotograaf en onderwerp zichzelf en hun realiteit ontstijgen. Met innovatieve camera's, lenzen en accessoires die met intuïtieve bediening zonder kunstgrepen altijd fantastisch resultaat leveren. Met Nikon wordt het onbereikbare bereikbaar en vertel je een nieuw verhaal.

Over ANP Foto
ANP Foto, de fotodienst van het Algemeen Nederlands Persbureau, covert met een kern van enkele tientallen fotografen en een paar honderd correspondenten 24/7 al het landelijke en fotowaardige nieuws. Dat levert een dagelijkse stroom van een paar honderd eigen nieuwsfoto's op. Daarnaast is ANP Foto mede-eigenaar van het internationale fotopersbureau EPA en exclusief agent in Nederland van de internationale fotodienst AFP en een groot aantal andere fotobronnen. Zodoende kunnen er elke dag meer dan 3500 nationale en internationale nieuwsfoto's worden toegevoegd aan de ANP-beeldbank (www.anpfoto.nl), die bijna zes miljoen beelden telt. De fotocollecties op de ANP-beeldbank worden met een hoge frequentie ververst en uitgedund, zodat ze urgent, relevant en goed doorzoekbaar blijven.

Geplaatst in:

N O O T V O O R D E R E D A C T I E - N I E T V O O R P U B L I C A T I E

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij:

Roeland Koene, Nikon Professional Services Coördinator Roeland.koene(at)nikon.nl, 020-70.99.111

Johan Groeneveld, adjunct-directeur ANP Producties Johan.Groeneveld(at)anp.nl, 070-41.41.380

ANP Foto

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234