Kinderbijslagbetalingen vertraagd

Amstelveen, 2 januari 2013 - De betalingen voor de kinderbijslag zijn een dag vertraagd door een fout bij huisbankier ING. Ruim 1,9 miljoen huishoudens krijgen nu de kinderbijslag op donderdag 3 januari op hun rekening gestort.

De SVB constateerde dat de betalingen niet waren verricht. Na gezamenlijk onderzoek bleek het te gaan om een technische fout bij ING. Inmiddels zijn de betalingen door ING klaargezet voor overboeking. Morgen in de loop van de dag staat de kinderbijslag op de rekening van alle kinderbijslaggerechtigden.

De website van de SVB is tijdelijk overbelast door de vele bezoekers. De SVB heeft inmiddels de capaciteit verhoogd, maar vertraging en een slechte bereikbaarheid wordt niet uitgesloten. Onze excuses voor dit ongemak.

Over de Sociale Verzekeringsbank
De SVB is de oudste uitvoerder op het gebied van sociale zekerheid in Nederland. Vroeg of laat krijgt iedereen met de SVB te maken. Bijvoorbeeld voor het AOW-pensioen, de nabestaandenuitkering Anw, de kinderbijslag of bij vertrek naar het buitenland. Daarom beschouwen wij iedereen met een relatie met de Nederlandse overheid, 18 miljoen mensen, als onze klant. Jaarlijks keert de SVB ruim 35 miljard euro uit aan meer dan 5 miljoen mensen. Meer informatie op www.svb.nl


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie: Monique Bijen, woordvoerder van de Sociale Verzekeringsbank, via mail: mbijen@svb.nl, telefoonnummer (020) 656 48 24.

Sociale Verzekeringsbank

plaats:
Amstelveen
website:
http://www.svb.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234