Kraslotenwinnaar gaat 2013 in met een ton

Rijswijk, 31 december 2012 - De eerste December Kalender hoofdprijs ter waarde van 100.000 euro netto is gevallen in Den Haag. De gelukkige winnaar, een 43-jarige man uit Den Haag, kreeg samen met zijn vrouw twee December Kalender krasloten cadeau van Sinterklaas. Door iedere dag één vakje open te krassen kwam uiteindelijk pas eind december het laatste allesbeslissende icoontje onder de kraslaag vandaan.

"Niet te geloven! Wat is dit een mooie laatste dag van het jaar. We hebben het winnende kraslot vaak gecontroleerd, omdat we niet konden geloven dat er écht elf sterretjes stonden. Een deel van het gewonnen bedrag zetten we op de spaarrekening van onze kinderen voor hun studie. Van de rest gaan we leuke dingen doen met het gezin en we zetten nog een bedrag op onze eigen spaarrekening. We zijn er ontzettend blij mee," aldus het gelukkige stel.

December Kalender
De uitgave van de December Kalender heeft hetzelfde spelprincipe als voorgaande jaren. Een lot heeft 31 trekvakjes, zoals bij een adventskalender, die allemaal open gekrast moeten worden. De winkans is 1 op 2, er zijn twee hoofdprijzen van maar liefst 100.000 euro netto en vele andere geldprijzen. De totale prijzenpot bedraagt ruim 6,4 miljoen euro netto. Het kraslot kost 5 euro en is onder andere verkrijgbaar bij de tabak- en gemakswinkels, boekhandels, supermarkten en benzinestations.

Iedereen wint met Krasloten
Niet alleen spelers winnen met Krasloten, ook goede doelen winnen. Krasloten is een product van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC*NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen. Voor meer informatie zie www.krasloten.nl.

Roos Chaudron, telefoon: 070 - 32 16 321 / 06 - 57 93 85 34 of e-mail: chaudron@delotto.nl

De Lotto

plaats:
Rijswijk
website:
http://www.delotto.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234