Nederlanders missen kerstboom als deze het huis uit is

Nederlanders blijven dol op hun kerstboom. Uit onderzoek* van Bloemenbureau Holland blijkt dat dit jaar maar liefst 79% van de Nederlanders een kerstboom in huis heeft staan. We zetten de boom het liefst zo vroeg mogelijk neer. Meer dan de helft (56%) haalt de boom al drie weken voor kerst in huis. Nederlanders blijken zo aan hun kerstboom gehecht dat, als de boom eenmaal weg is, de gezelligheid ervan door velen (55%) wordt gemist. Het liefst zetten we daarom zo snel mogelijk iets anders op de plek van de boom. Een kamerplant is daarvoor volgens ongeveer de helft van de Nederlanders (46%) de beste optie. Onder het moto 'Kerstboom eruit, Kamerplant erin' schiet Bloemenbureau Holland daarom dit jaar iedereen te hulp bij het opvullen van het gat dat de kerstboom achterlaat.

Het liefst laten we onze kerstboom tot na oud en nieuw in huis staan. Zo geeft 60% van de ondervraagden aan de boom tussen 1 en 6 januari de deur uit te doen. En 1 op de 5 Nederlanders heeft nog meer moeite met het afscheid nemen en laat de boom tot na 6 januari staan.

Kerstboom opruimen grootste ergernis
Het aftuigen (25%) en opruimen (24%) van de kerstboom blijken de grootste kerstergernissen te zijn. "Nederlanders zijn dan wel dol op hun kerstboom, aan het opruimen van de boom beleven ze minder plezier", vertelt Manirma de Vries van Bloemenbureau Holland. "Dat er vervolgens zo'n ongezellige lege plek in huis achterblijft, helpt daarbij natuurlijk ook niet. Met de actie 'Kerstboom eruit, Kamerplant erin' willen we Nederlanders helpen om de lege plek die de kerstboom achterlaat op te vullen."

Eerste hulp bij kerstboomwissel
In de eerste week van januari rijdt er een speciaal team door het land dat op bestelling bij mensen thuis de kerstboom komt omwisselen voor een prachtige Areca. Iedereen die via Twitter (#kerstboomeruitkamerplanterin) of Facebook (www.facebook.com/mooiwatplantendoen) een foto van zijn of haar kerstboom deelt, maakt kans op een kerstboomwissel. Op dezelfde Facebook-pagina is live te volgen waar het 'Kerstboom eruit, Kamer erin'-team zich op dat moment bevindt. Daar kunnen mensen ook direct een beroep doen op het team om hun kerstboom om te laten wisselen door een kamerplant. De Areca is door Bloemenbureau Holland verkozen tot de Woonplant van de maand januari.

Over Bloemenbureau Holland
Bloemenbureau Holland is het marketingbureau voor de Nederlandse sierteeltbranche, opgericht voor en door de sierteeltsector. Via promotie laten we de consument zien en ervaren dat bloemen en planten bijzonder zijn en ons leven en dat van anderen verrijken. Daardoor helpt Bloemenbureau Holland de vraag naar bloemen en planten uit Nederland te vergroten, in binnen- en buitenland.

* onderzoek uitgevoerd in december 2012 door Ruigrok |Netpanel onder 1.066 Nederlanders

Voor meer beeldmateriaal, het factsheet en onderzoeksresultaten kunt u terecht in de social newsroom: http://www.perspagina.nl/bloemenbureau-holland/nederlandersmissenkerstboom/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Didi Feuth - didi@thegardeners - 020 - 572 17 50
Manirma Vries - m.vries@bloemenbureauholland.nl - 0174 - 72 7034

Bloemenbureau Holland

plaats:
Honselersdijk
website:
http://www.bloemenbureauholland.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234