S&P herbevestigt triple-A rating BNG Bank

DEN HAAG, Nederland, December 21, 2012 /PRNewswire/ --Vandaag heeft Standard & Poor's (S&P) de triple-A rating van BNG Bank herbevestigd. De outlook blijft 'negative', in lijn met de outlook voor de Staat der Nederlanden. BNG Bank heeft ook triple-A ratings van Moody's en Fitch en is derhalve een van de meest kredietwaardige banken ter wereld.
Naar aanleiding van de mogelijk langer aanhoudende economische neergang in Nederland en de eurozone kreeg BNG Bank op 16 november 2012 van S&P de kwalificatie 'creditwatch negative'. Na aanvullend onderzoek heeft S&P deze kwalificatie nu verwijderd.
BNG Bank is de bank van en voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger.


BNG Bank


CONTACT: Voor nadere informatie: BNG Bank, Aart Rietveld, woordvoerderBNG, +31-070-3750-786

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234