Blijvende impuls vakscholing Agro-Food

In verschillende Agro-food sectoren zijn scholingsadviseurs aan het werk om bedrijven en medewerkers te stimuleren om door vakscholing up-to-date te blijven. Op een succesvol symposium op 18 december jl. bij kenniscentrum Aequor wisselden zij hun ervaringen uit met beleidsmakers en bedrijfsvertegenwoordigers. Het symposium liet zien dat er veel waardering voor het werk is voor de rol van de scholingsadviseurs. Vakscholing wordt daadwerkelijk gestimuleerd; het werkt!

Vakscholing pure noodzaak
Onderzoeken blijven aantonen dat er op de middellange termijn een tekort aan gekwalificeerd personeel ontstaat, vooral in management en technische/specialistische functies. De technische ontwikkelingen stellen ook steeds nieuwe eisen aan de huidige medewerkers in de agro-food sectoren. Vakscholing is daarom geen luxe, maar pure noodzaak. Om daar verandering in aan te brengen heeft een tiental sectoren in de agro-food besloten om een scholingsadviseur (soms ook scholingsconsulent genoemd) aan te stellen.

Smeerolie in de machine
De scholingsadviseur als aanjager van vakscholing, als tolk om de vraag te vertalen, als makelaar om vraag en aanbod te verbinden en als scharnier om doelmatigheid te bevorderen. Kortom de scholingsadviseur is de smeerolie in de vakscholingsmachine. De scholingsadviseurs hebben elkaar op initiatief van het productschap tuinbouw de afgelopen jaren regelmatig opgezocht om zich te verbeteren in hun eigen 'vak'. Door van elkaar te leren en gebruik te maken gebruik van elkaars kwaliteiten. Die projectmatige samenwerking wordt nu binnen het kenniscentrum Aequor verder doorgezet.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met John van Overdijk: 06 20410646.

Aequor

plaats:
Ede
website:
http://www.aequor.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234