Italiaanse fabriek produceert exclusieve herenschoenen Duyf

18 december 2012 - Schoenontwerper Bart Duivenvoorden uit Haarlem lanceert met zijn merk Duyf op 20 december een nieuwe collectie exclusieve herenschoenen: Duyf designed by Bart. Een Italiaanse fabriek gaat zeven door hem ontworpen schoenmodellen produceren. Dat gebeurt per ontwerp in drie kleurstellingen. Op 20 december openen Bart Duivenvoorden en zijn compagnon Eelco Mobron in hartje Haarlem hun eerste Duyf Brandstore. In 2013 start de verkoop van Duyf landelijk via de detailhandel. Ook lanceert het merk een reparatieservice.

Bart Duivenvoorden (1982) werd in 2002 tijdens zijn opleiding aan de schoenmakerschool in Nieuwegein uitgeroepen tot beste leerling schoenmaker van Nederland. Na in de Haarlemse zaak van zijn vader twaalf jaar schoeisel te hebben gerepareerd, besloot hij in 2009 om het niet alleen bij reparaties te houden. Hij wilde ook ontwerpen en produceren. De geboorte van een exclusief merk was een feit: Duyf. Hij zette dat samen met zijn vriend en compagnon Eelco Mobron op. Bart Duivenvoorden begon met het vervaardigen van maatwerk in het hoogste marktsegment. De handmatige productie kwam in 2012 uit op circa 60 paar maatschoenen.

De klantenkring groeide dermate snel dat Duivenvoorden en Mobron het nu aandurven om aansluitend op het maatwerk een eigen confectielijn te lanceren. Ten behoeve van verkoop via de detailhandel produceert een Italiaanse fabriek in 2013 naar verwachting 800 paar schoenen voor de Nederlandse markt. Met het oog op de snelle ontwikkeling van hun bedrijf openen Bart Duivenvoorden en Eelco Mobron op donderdag 20 december in het centrum van Haarlem een kleine Duyf Brandstore. Daarin is ook het maatschoenen-atelier gevestigd.

Onder het mom van 'de ontwerper repareert' komt Duyf met een speciale garantieservice. Schoenen die terugkomen voor herstel of onderhoud worden op basis van de originele leest gerepareerd. Met als voordeel dat daardoor de kwaliteit en het model gewaarborgd blijven. Om het exclusieve karakter van de schoenen van Duyf te onderstrepen bestaat er voor elk paar de mogelijkheid om de schoenen in een andere finish te poetsen waardoor ze een geheel eigen uitstraling krijgen.

Geplaatst in:

Voor aanvullende informatie en/of het aanmelden voor de lancering van de nieuwe Duyf-lijn en de opening van de Duyf Brandstore op donderdag 20 december om 16.00 uur in de Paarlaarsteeg 3 te Haarlem kunt u bellen met Jaap Sluis: 06-53732163.

Zie ook www.duyfshoes.nl.

Duyf Shoes

plaats:
Haarlem

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234