OMA wint opdracht masterplan en twee hoteltorens in Sydney

Rotterdam/Hongkong/Sydney, 14 december 2012 | Een door OMA ontwikkeld masterplan en het architectonisch ontwerp voor twee hoteltorens zijn gekozen als winnend ontwerp voor de herontwikkeling van de Darling Harbour in Sydney, Australië. Het 20 hectare masterplan, Darling Harbour Live genaamd, betreft de herontwikkeling van het bekende uitgaansgebied Darling Harbour en moet een economische en culturele opleving geven aan de stad. Het masterplan en het hotel zijn de eerste projecten van OMA in Australië.

Het masterplan, officieel SICEEP (Sydney International Convention, Exhibition and Entertainment Precinct), bestaat uit twee conferentiecentra, uitgaansgelegenheden, winkels, hotels en woningen, en verbindt Darling Harbour met het centrum van de stad en het business district. Het hart van het plan wordt gevormd door Tumbalong Park, een grote stadstuin dat plaats biedt voor festiviteiten. Het door OMA ontworpen hotel, ICC Sydney, dat deel uitmaakt van het masterplan, bestaat uit twee torens die aan de voet samenkomen, naar verschillende kanten overhellen en in hoogte verschillen. De twee torens bieden plaats aan 900 kamers over 30.000m2.

Partner-in-charge en directeur van OMA Asia David Gianotten: 'Het is geweldig dat OMA nu ook uitbreidt naar Australië en we zijn vereerd een bijdrage te leveren aan de stadsvernieuwing van Sydney en de skyline van deze wereldstad. Het plan is een injectie voor de stad en maakt evenementen van grote en kleine schaal in het hart van de stad mogelijk.'

In het masterplan van OMA worden naast de door OMA ontworpen hoteltorens de andere nieuwe gebouwen ontworpen door de Australische studio HASSELL, studio Denton Corker Marshall, en het internationale bureau Populous.

De New South Wales Government gaf deze week groen licht voor het masterplan en nieuwe gebouwen. De faciliteiten en openbare ruimten worden naar verwachting in 2016 in gebruik genomen.

Over OMA
OMA is een toonaangevend internationaal creatief bureau dat zich richt op architectuur, stedenbouw en culturele analyse. OMA's denktank AMO opereert op terreinen als design, media, mode, politiek, sociologie, branding, technologie, branding, duurzame energie en arts consultancy.

OMA heeft vestigingen in Rotterdam, New York, Peking, Hongkong en binnenkort Doha. Met 375 medewerkers werkt OMA aan een groot aantal projecten in meer dan 40 landen waaronder de Shenzhen Stock Exchange; een campus in Hongkong, verschillende openbare gebouwen in Qatar; het architectuurcentrum in Kopenhagen, een bibliotheek in de Noord-Franse stad Caen; een congrescentrum in Toulouse, een museum voor de Prada Foundation in Milaan en een kunstmuseum in Québec. In Nederland werkt OMA onder meer aan een nieuw hoofdkantoor voor G-Star in Amsterdam, het Stadskantoor in Rotterdam en het multifunctioneel complex De Rotterdam op de Kop van Zuid, dat naar verwachting in 2013 wordt opgeleverd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met pr@oma.com.

OMA

plaats:
Rotterdam/Hongkong/Sydney
website:
http://www.oma.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234