Amsterdammers beleefden deze week al oud & nieuw 2013

Deze week beleefden voorbijgangers op het Amsterdamse Spui alvast hun droom Oud & Nieuw 2013. Velen konden de verleiding van de futuristisch ogende machine op het plein niet weerstaan en waagden nieuwsgierig de stap. In de 30 seconden die volgden, maakten zij in de machine een reis in de tijd naar hun Oud & Nieuw droombestemming Lapland, Curaçao of New York. Het evenement vormde de start van de campagne van de Oudejaarstrekking van de Nederlandse Staatsloterij.

Oud & Nieuw droombestemming
Dit jaar maken deelnemers aan de Oudejaarstrekking met hun lot niet alleen kans op de Hoofdprijs van 30 miljoen euro belastingvrij, maar maken zij ook kans om nog dit jaar hun Oud & Nieuw te vieren op een droombestemming. Iedereen met een smartphone of tablet kan het Oudejaarslot tot leven laten komen door de speciale Staatsloterij augmented reality applicatie. Een driedimensionaal beeld van winterse sferen in Lapland, de metropool New York of het tropische Curaçao wordt getoond. Na het kiezen van de locatie en de belevenis die volgt, kan de gebruiker een foto maken van het resultaat met zijn smartphone of tablet. Bij het delen van deze foto op Facebook of Twitter, maakt de deelnemer kans om Oud & Nieuw 2013 daadwerkelijk op deze bestemming te vieren.

Lapland, Curaçao en New York in Amsterdam
Eenmaal de gok gewaagd door in de cabine te stappen, werden deelnemers aan de guerrillastunt van de Staatsloterij door maar liefst zeven verborgen camera's gefilmd. De keuze tussen Curaçao, New York of Lapland in de tijdmachine was geen kwestie van augmented reality, maar werd realiteit. De cabine schudde heen en weer, terwijl de klokken en tellers in de cabine aftelden naar middernacht. Bij het openen van de cabinedeur om middernacht stond de gelukkige in zijn of haar Oud & Nieuw droombestemming. Geheel in stijl van de drie droombestemmingen werd de deelnemer deelgenoot gemaakt van het lokale oudejaarsfeest. Het feestje verdween vervolgens weer net zo snel als het opkwam en liet de deelnemer verrast en verbaasd achter. De video is te zien via www.youtube.com/staatsloterij en www.facebook.com/staatsloterij.

Hoge resolutie beeldmateriaal van de guerrillastunt is gratis en vrij van rechten beschikbaar voor publicatie. De video is eveneens vrij van rechten beschikbaar om te delen. De video is tevens te bekijken op www.facebook.com/staatsloterij.

Voor meer informatie over de guerrillastunt kunt u contact opnemen met PR STUNT:
Marieke Fukken: marieke@prstunt.nl of 020 626 1438.

Voor meer informatie over de Nederlandse Staatsloterij en/of de Oudejaarstrekking kunt kun contact opnemen met De Nederlandse Staatsloterij, Afdeling Corporate Communicatie:
David Selier: voorlichting@staatsloterij.com of 070 - 3021668.

Divers beeldmateriaal is via de volgende link te downloaden in hoge resolutie en is beschikbaar voor publicatie: http://wtrns.fr/-IPkLMbr2P9YkAY.

Benieuwd hoe het werkt? Laat zelf het Oudejaarslot tot leven komen:
1. Download op uw smartphone of tablet de gratis' Oudjaaractie app' via
www.staatsloterij.nl/oudjaaractie
2. Print bijgevoegde afbeelding van het Oudejaarslot (zie attachment)
3. Scan met de app het voorbeeld Oudejaarslot en zie hoe het lot tot leven komt

Staatsloterij

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.staatsloterij.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234