TK krijgt vele duizenden 'duimen omlaag' tegen Blankenburgtunnel

PERSUITNODIGING

De door bewoners- en natuurorganisaties geïnitieerde flitsactie 'Duim omlaag tegen de Blankenburgtunnel' heeft in 10 dagen onomstotelijk aangetoond dat er een nog altijd groeiende weerstand is tegen de omstreden Blankenburgtunnel. Meer dan 12.300 duimen omlaag en ruim 1800 reacties kwamen in korte tijd binnen. De reacties zijn niet alleen afkomstig uit het gebied waar de Blankenburgtunnel is gepland, maar uit het hele land. Komende dinsdag (11 december) overhandigt Jan Jaap de Graeff, algemeen directeur van Natuurmonumenten, namens bewoners en boswachters de resultaten van de actie aan de commissie Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer. Later op de dag (vanaf 17.00 uur) zal de Tweede Kamer in debat gaan over de Blankenburgtunnel.

Wij willen u van harte uitnodigen om bij deze overhandiging aanwezig te zijn.
Wanneer: dinsdag 11 december 13.15 uur
Waar: Tweede Kamer (Statenpassage)
Wat: overhandiging resultaten actie Duim omlaag tegen Blankenburgtunnel
(zie www.duimomlaag.nl). Er wordt een grote 'duimomlaag' aangeboden en een 'loper van weerstand'.

Algemeen directeur van Natuurmonumenten Jan Jaap de Graeff overhandigt namens Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Groeiend Verzet, Milieudefensie en actiecomité Blankenburgtunnel Nee de duimen en de verzamelde reacties.

Waarom: De organisaties benadrukken met deze actie het gebrek aan draagvlak voor de plannen van het kabinet om in tijden van grote bezuinigingen een overbodige zesbaanssnelweg aan te leggen van 1.000.000.000 euro: de Blankenburgtunnel. De snelweg lost geen verkeersproblemen op, terwijl het unieke landschap van Midden-Delfland en de groene long voor 2 miljoen inwoners van de regio's Rotterdam en Den Haag onherstelbaar wordt beschadigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Maaike Wermer, persvoorlichter Natuurmonumenten Zuid-Holland: 06-13904697
Susanne Kuijpers van Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland: 06-45244758

Natuurmonumenten

plaats:
DEN HAAG
website:
http://www.natuurmonumenten.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234