Sinterklaas bij UNESCO-vergadering in Parijs

Het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed is vandaag met Sinterklaas aanwezig bij een grote internationale UNESCO-vergadering in Parijs over immaterieel erfgoed.
Directeur Ineke Strouken: "Wij laten hier zien dat Nederland vanaf nu ook partij is in het nieuwe UNESCO-verdrag ter bescherming van het immaterieel cultureel erfgoed. Om te vieren dat wij nu meedoen in dat verdrag, en omdat het vandaag pakjesavond is, hebben we Sinterklaas meegenomen.
Sinterklaas en Zwarte Piet behoren tot het Nederlands erfgoed. Bij deze vergadering ligt de focus op Sinterklaas als gever en op pakjesavond. Er is momenteel een discussie gaande over de rol van Zwarte Piet. In Nederland willen we op geen enkele manier discrimineren. Er zitten veel verschillende aspecten aan deze kwestie. De komende jaren gaan we bekijken hoe we er uitkomen."

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor verdere inlichtingen over dit bericht kunt u contact opnemen met het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, tel. 030-2760244.

Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed

plaats:
Parijs

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234