Bomen planten voor overleden kankerpatiënten

Amsterdam/Dronten, 23 november 2012 - Morgen, zaterdag 24 november planten nabestaanden van kankerpatiënten bomen ter herinnering aan de overledenen. Het is voor de 13e keer dat er bomen bijgeplant worden in het Wilhelminabos in Dronten. In het Wilhelminabos komen nabestaanden bij elkaar om samen stil te staan bij het gemis en verlies dat ze ervaren na het overlijden van een dierbare aan kanker. Het bos staat gevuld met herinneringsbomen en vormt zo een bos vol verhalen dat rust en ruimte geeft aan de herinneringen.

De dag is verdeeld in een ochtendprogramma dat om 11.00 van start gaat, en voor de bezoekers in de middag start het programma om 13.00 uur. Er zijn verschillende sprekers die zelf een dierbare hebben verloren. Na een minuut stilte, gaan de dierbaren onder begeleiding van vrijwilligers van Staatsbosbeheer de bomen planten. Elk jaar worden de namen van de overleden bijgeschreven op de glaspanelen die op de Gedenkplek staan. Elke naam is een klein monument voor iemand die een ongelijke strijd verloren heeft. Namen die de herinnering levend houden.

Wilhelminabos
De Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer hebben het Koningin Wilhelminabos in 1999 aan KWF Kankerbestrijding geschonken ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan. In december 2000 is een start gemaakt met de aanplant van het bos.

Bomen voor het leven dag
Tijdens de Bomen voor het leven-dag die elk jaar op de laatste zaterdag van november wordt gehouden, worden de dat jaar bijgeschreven namen onthuld. Voor het bij laten schrijven van een naam op de glaspanelen wordt een vergoeding van Euro 75,- gevraagd. Van dit bedrag schenkt de Stichting Nationale Boomfeestdag Euro 15,- aan KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Geplaatst in:

KWF Kankerbestrijding

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234