Vakprijzen gamesindustrie uitgereikt - Studio Ronimo grote winnaar

AMERSFOORT - Gisteravond zijn voor het vijfde jaar de Dutch Game Awards uitgereikt, de vakprijzen voor de Nederlandse gamesindustrie. Grote winnaar is de Utrechtse studio Ronimo Games, dat drie van de 'uilen' mee naar huis mocht nemen.

Ronimo won de prijzen voor hun Awesomnauts, een succesnummer op PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De beste Serious Game is 'De Ontdekker', een spel dat blinde en ziende kinderen samen kunnen spelen . Het beste reclamespel ('advergame') is Red Bull Formula Face, een online racegame waarin spelers via een webcam met hun hoofd een raceauto besturen.

Voor het eerst is ook een aparte award uitgereikt voor de beste animatie in een game, gekozen door een vakjury van de Nederlandse branchevereniging voor animatieproducten (de VNAP). Winnaar daarvan is DoubleDutch met Speedrunner HD.

De prijs voor de beste game in de zorg, de Games for Health Europe Award, ging naar de Amsterdamse studio Flavour voor hun Ambulance Control. Het succesvolle iPad-spel Fingle, een soort twister voor tablets, won twee 'uilen'.

De Dutch Game Awards worden georganiseerd door het congres Game in the City en het vakblad Control Magazine. De meeste winnaars zijn aangewezen door diverse vakjury's, de winnaar van de overall prijs, de Control Industry Award, is gekozen door de lezers van het vakblad.

De prijzen zijn uitgereikt tijdens een groot diner met 300 gamedevelopers, onderdeel van het Game in the City-congres in Amersoort

Overzicht winnaars Dutch Game Awards 2012

Best PC/ Console - Awesomenauts - Ronimo Games
Best Casual Game - Fingle - Game Oven
Best Advergame Red Bull Formula Face - Xform
Best Serious Game - De Ontdekker van het Mysterie van de Diamanten Scarabee - MAD Multimedia & Little Chicken Game Company
Best Mobile/Handheld - Fingle - Game Oven
Best Online - Softlayer - Iron Grip: Marauders - ISOTX
Games for Health Europe Award - Ambulance Control - Flavour
Best Visual Design - Awesomenauts - Ronimo Games
Best Music & Audio design - Youda Mystery: The Stanwick Legacy - Youdagames
Best Original Game Design - Nuclear Dawn - Interwave Studios
Best Student Game - SneakSneak - SneakSneak (HKU)
VNAP Best Game Animation - Speedrunner HD - DoubleDutch Games
Guts & Glory Award - Back to Bed - Team 1 Up (Dadiu)

Voor meer informatie over Game in the City en de Dutch Game Awards kunt u contact opnemen met: Wendy van de Lagemaat via wendy@amersfoortcreatievestad.nl of +31 (0)614857782.

Beeldmateriaal:
Hoog resolutie beeldmateriaal van de award uitreiking kunt u downloaden via: http://www.flickr.com/photos/amersfoortcreatievestad/sets/72157632073776887/

Game in the City / Dutch Game Awards

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234